Чому ми не любимо свій голос и як це виправити: прості кроки

Психологія
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Для людей почути власний голос на записі – це шок. Вони дивуються і ловлять себе на думці, що їм не подобається свій голос на записі. Але це є логічне пояснення!

Чому людям не подобається свій голос на записі та що з цим робити

У недавньому опитуванні з 1500 людей половина заявила, що прослуховування власного голосу в записі настільки шкідливе для їхнього психічного здоров'я, що вони б змінили його, якби могли. Чому ж багато хто дивує звук власного голосу і що можна зробити, щоб його змінити?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Голос у житті та в записі: у чому різниця

Старша директорка практики аудіології Американської асоціації мови, мови та слуху Тріша Ешбі-Скабіс пояснила washingtonpost.com , що коли людина каже, звук передається двома способами.

Ви чуєте себе як за допомогою повітряної, так і через кісткову провідність. В результаті ви чуєте глибший, повніший і приємніший звук свого голосу. Однак коли ви чуєте запис свого голосу, ви чуєте себе тільки за допомогою повітряної провідності, тому ви втрачаєте цю внутрішню глибоку якість звуку,

— зазначила вона.

Повітряна провідність використовує вушну раковину (зовнішню частину вуха), вушний канал, барабанну перетинку (барабанну перетинку) та кісточки (крихітні кісточки всередині вуха) для посилення голосу, тоді як кісткова провідність передає вібрацію звуку голосу на вушну раковину, внутрішнє вухо до іншого.

Внутрішньо голос людини матиме нижчий тон. Але на записі, де звук несе лише повітря, голос може прийняти більш високу частоту — точну з погляду інших.

Як змінити голос: складні та прості рішення

До зміни голосу можна підійти радикально використовувати ін'єкції колагену, гелевих наповнювачів або ботоксу в голосові зв'язки. Також голосові зв'язки можна зрушити разом - це метод лікування паралічу, але до нього вдаються і трансгендери, і небінарні пацієнти, щоб змінити висоту голосу.

Але ризики операції на голосових зв'язках включають кровотечу, інфекцію, захриплість голосу, проблеми з диханням, сколи зубів під час процедури та небажані результати.

Хоча є й менш радикальні кроки. Тим, хто незадоволений своїм голосом, можна звернутися за консультацією до логопеда або викладача з вокалу. Вони допоможуть проаналізувати голос та виправити недоліки.

Також можна спробувати самостійне читання новин убік. Записуйте це на диктофон і потім аналізуйте запис – це чудовий перший крок. Чим більше ви це робитимете, тим менш чутливими ви будете до недоліків, які, як вам здається, чуєте, і тим легше їх виправити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також важливо ретельно слідкувати за своїм голосом. Це означає відмову від куріння, достатню кількість сну, води та підтримання правильної постави.

Раніше ми розповідали про 8 рис дійсно сильних людей . Навчіться цьому і станете сильною!