Зупинити вчасно: вчимося ввічливо припиняти неприємні розмови

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

дівчина дивиться на горизонт фото
Фото: unsplash.com

Навіть найнеприємніші розмови слід завершувати коректно та тактовно

Глибокі або інтенсивні дискусії можуть викликати емоційне виснаження, тому встановлення меж, які захищають вас від "драми", є здоровим способом захистити себе і навчитися припиняти розмову, особливо коли ситуація загострюється.

Як ввічливо припинити неприємну розмову: практичні поради

Ввічливі фрази можуть завершити навіть найнеприємнішу розмову витончено. Та й загалом, вміння коректно вийти з дискусії чи припинити розмову — важлива навичка, яка дозволить уникнути появи або ж поглиблення конфліктів. Редакція Хочу! ділиться порадами, які в цьому допоможуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Подякуйте співрозмовнику

Перш ніж припиняти розмову, ввічливо подякуйте співрозмовнику. Так ви продемонструєте повагу до співрозмовника. Крім того, такий крок може стати неочікуваним для людини і вона й сама перестане казати неприємні вам речі.

Скажіть, що вам час іти

Чудовий спосіб перервати розмову — сказати, що вам потрібно піти по справах, які не можна відкласти. Тож, в випадку неприємних тем завжди можна сказати, що вам вже час.

Запропонуйте співрозмовнику продовжити розмову іншим разом

Ця порада схожа на попередню — можна припинити неприємну розмову, повідомивши про свої справи. Але, якщо ви хочете до неї повернутися — повідомте співрозмовника про це.

Не забудьте попрощатися

На якій б ноті ви не розходилися б, варто дотримуватися етикету та прощатися зі співрозмовником.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Будьте ввічливими

Не забувайте про "чарівні" слова на кшталт "дякую", "вибачте" та "будь ласка". Якої б тональності не була б розмова, не слід залишати про себе негативне враження.

Раніше ми розповідали про те, що робити, якщо розмова зайшла у глухий кут. Вийти з нього допоможуть 5 технік .