Все життя – суцільна кредитна історія: чому деякі люди не можуть жити без кредитів

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Простота отримання споживчого кредиту ставить людину у залежність від доступності. Легко отримати все і зараз, а не збирати по кілька гривень протягом довгого часу. Поступово це стає звичайною справою .

Не закривши один кредит виникає спокуса брати інший, адже з'являється річ, яка дуже потрібна для життя. Кредити беруть багато людей. Головне, робити це розумно, щоб не перебувати у боргах все життя, рекомендує publish .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Все життя – суцільна кредитна історія: чому деякі люди не можуть жити без кредитів - фото №1

Підвищити статус

Різні потреби спонукають брати кредити. На розвиток бізнесу, лікування, навчання чи житло. Це речі необхідні і не можуть відкладатися. Але коли людина бере значний кредит, щоб просто оновити гаджет чи гардероб, це вже тривожний дзвіночок і може свідчити про залежність і намагання підвищити свій статус.

Повна безвідповідальність

Як кажуть - позичається чуже, а віддавати потрібно своє. Нормальна людина маючи кредит відчуває себе залежною до повного погашення і намагається зробити це якнайшвидше. А безвідповідальна так хоче отримати бажане, що великий борг не лякає, просто думки про це не виникають.

Фінансова безграмотність

Планувати свій бюджет і вести статистику прибутків і розходів - важливе вміння у сучасних реаліях. Зарплата може бути великою, але завжди існують ризики непередбачених витрат. Не варто жити витрачаючи все до копійки, адже потім доведеться позичати до зарплати.

Як боротися з проблемою

Важливо вчасно усвідомити, що пора зупинитися. Адже потім доведеться брати кредит, щоб закрити попередній.Впоратися з проблемою можна лише повною відмовою від будь-яких кредитів. Зверніться до друзів і попрохайте, щоб вони допомогли вас контролювати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не варто гонитися за модою , краще вкладайте гроші у свій розвиток і навчання. Це буде далекоглядно і точно принесе результат у майбутньому.