Заощаджуємо на комуналці хитрими способами: поради для кмітливих господинь

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

З приходом холодів суттєво зростають витрати на комунальні послуги . Адже застосовуються додаткові джерела тепла, день стає меншим, тому раніше вмикається освітлення та частіше використовується духовка для приготування їжі.

Тому потрібно вміти правильно економити і зменшувати кількість побутових витрат. Пропонуємо найефективніші способи заощадити і уникнути зайвого користування ресурсами, що призведе до економії комунальних послуг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Заощаджуємо на комуналці хитрими способами: поради для кмітливих господинь - фото №1
  1. Встановіть лічильник на воду, газ та багатозонний лічильник на електроенергію. Так ви зможете платити лише воду, яку використовуєте, а електроенергія в нічний час доби обійдеться значно дешевше.

  2. Проведіть заміну звичайних ламп розжарювання на економні лампи та використовуйте енергоефективні побутові прилади (класу А++).

  3. Суттєво заощаджує воду встановлення сучасного зливного бачка з двома режимами. Таким чином ви  зекономите до 20 літрів води щодня.

  4. Періодично перевіряйте сантехніку і усувайте неполадки. Адже  протікання води через змішувач може спричинити від 20 до 200 літрів втрати води на день.

  5. Підвищити тепло у будинку допоможе встановлення тепловідбивного екрана за радіаторами опалення. Він коштує недорого, проте дозволяє нагрівати будинок, а не стіну за батареєю.

  6. Використовуйте килими для утеплення стін і підлоги. Це естетично, комфортно і перешкоджає тепловтраті.

  7. Вимикайте прилади та ресурси, якими не користується (це стосується води, газу та світла), особливо ті, які здатні споживати енергію у "сплячому" режимі.

  8. Переведіть усі вікна у квартирі на зимовий режим. Це перешкоджатиме зайвій втраті тепла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перевірте стіни на наявність тріщин та утепліть вхідні двері та вікна. Також зверніть увагу на помилки, які випускають тепло з  будинку та усуньте їх правильно.