Концепція року розриву: розповідаємо, для чого робити тривалу перерву в роботі

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото дівчина відпочиває біля води
Фото: vgolos

Як тривала відпустка допоможе налагодити життя

Робота, робота, щодня одна робота. Щасливі люди, які знайшли баланс між життям і роботою . Але більшість загрузає у рутинних обов'язках та починає потрохи ненавидіти свою працю.

Концепція року розриву полягає в тому, щоб зробити тривалу перерву у своїй кар’єрі та провести довгий час у відпустці, за кордоном чи кардинально змінити звичайний спосіб життя. Найчастіше таку перерву роблять після закінчення школи перед вступом до вищого навчального закладу, адже потім людина почне грати у довготривалу гру під назвою "робота", розповідає sufficientfunds.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Робити перерву необов'язково потрібно лише на початку кар'єри. Щоб підтримувати вогонь життя і мотивацію працювати далі необхідно робити тривалу перерву на 3-12 місяців кожні 5-10 років.

Для чого потрібно це робити:

  • перезавантажитися;

  • зупинити те, що робите зараз;

  • отримати мотивацію;

  • повернути іскру бажання працювати;

  • подумати про те, що ви робите, і чи рухаєтеся ви правильною траєкторією.

Поради, як зробити рік перерви

План

Ніхто ніколи не складав планів бути розбитим, товстим, ледачим або дурним. Ось що трапляється, коли у вас немає плану, 
– Ларрі Вінгет

Плануйте перерву заздалегідь. Якщо бажаєте подорожувати - потрібно накопичити кошти, щоб не жити у борг. Підготуйте усі справи: розрив оренди/продажу/здачі в оренду вашого будинку, припинення регулярних прямих дебетів, скасування непотрібної страховки, організація зберігання, і, можливо, продаж своєї машини та інші речі, які ви можете використати, щоб вивільнити гроші. Наведіть порядок у будинку, подумайте, хто нагляне за тваринкою, якщо вона є і про рослини, які потрібно доглядати.

Добре продумайте маршрут вашої подорожі, можливість заробляти гроші під час відпустки та чи будете продовжувати комунікувати з людьми, які залишаться вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли ви грамотно все сплануєте, тоді неприємності не зможуть стати вам на заваді. Також ви значно легше впораєтеся з невдачами та швидко відновитеся у разі поразки і неодмінно скеруєте себе до мети.