Який документ в Україні рівноцінний паспорту

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Іноді трапляються ситуації коли людина втратила паспорт , а необхідно терміново посвідчити особу. Адже документи можуть вкрасти чи загубитися, а відновити їх потрібен час.

Як діяти у такому випадку? Чи можливо замінити паспорт іншими документами для посвідчення особи, розповідає ligazakon , опираючись на пояснення фахівців Державної міграційної служби.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для посвідчення особи в Україні можливо використовувати такі документи:

  • закордонний паспорт, якщо ви втратили ID-картку або "паспорт-книжечка";

  • водійське посвідчення;

  • цифрові документи в мобільному застосунку "Дія", адже вони мають таку ж юридичну силу, як їх паперовий чи пластиковий аналог;

  • "єДокумент" - це тимчасовий документ, який посвідчує особу у період воєнного стану, його створення відбувається автоматично на підставі даних із BankID або даних біометричного документа.

Оформлення паспортних документів можна здійснити у будь-якому підрозділі Державної міграційної служби України в порядку "живої черги". Також ви можете скористатись сервісом "Електронна черга". Тут ви маєте можливість зареєструватись на зручний для вас час.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вже найближчим часом паперові документи та ксерокопії відійдуть у минуле. Адже вже у більшості державних установ можна скористатися електронними документами у мобільному застосунку .