Держустанови, які не вимагають паперових документів: перелік, де використовувати Дію

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Використання паперових документів поступово відходить у минуле. Зараз надати необхідні документи , підтвердити особу чи отримати послугу можна за допомогою програми. Адже це дуже зручно і швидко, та й шукати де зробити ксерокопії тепер не доведеться.

Поява застосунку дозволяє позбутися бюрократичної тяганини. Дія розповідає, у яких державних установах приймають документи з додатка і визнають електронний підпис за яким ви можете здійснити авторизацію в особистому кабінеті, інформує meta .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Держустанови, які не вимагають паперових документів: перелік, де використовувати Дію - фото №1
  • Щоб зареєструватися у центрах зайнятості громадянам більше не доведеться носити паперові оригінали документів. Тепер ID-картку, закордонний паспорт, довідку внутрішнього переселенця або картку платника податків можна надати через Дію значно спростивши процедуру.

  • Також це діє для зміни імені чи реєстрації шлюбу. В Управлінні соціального захисту населення приймають не лише паспорт та свідоцтво з номером платника податків, а й документ про народження дитини, який необхідно надати для оформлення грошової допомоги.

  • Державна податкова служба та Пенсійний фонд також приймають документи у електронному варіанті.

  • Дія.Підписи допомагає увійти до особистого кабінету, а електронні паспорти та довідки можливо надіслати до територіальних центрів через програму.

  • Крім того, ID-карту або навіть закордонний паспорт, можна зручно відправити представнику сервісного центру Міністерства внутрішніх справ для реєстрації авто або зміни посвідчення водія.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дія надзвичайно спростила отримання певних послуг для українців. Раніше ми розповідали, як народився застосунок , чому отримав таку назву і процес його створення.