Коли піде сніг і настане справжня зима? Синоптики поділилися прогнозом погоди та розповіли, чи варто чекати морозів

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ви вже чекаєте новорічних свят та цієї казкової атмосфери Нового року? Дізнайтеся, що кажуть синоптики. Про те, коли наступить справжня зима, чи піде сніг та які будуть морози, читайте у нашому матеріалі!

Зима 2023-2024 в Україні, згідно з прогнозами  Wisemeteo , буде схожа на тогорічну. Тож сильних морозів, хуртовин та значних снігопадів нам чекати не варто. Хоча експерти передбачають обмежену кількість опадів та середню температуру близьку до нуля.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли настане справжня зима?

Прогнози синоптиків вказують, що справжня зима розпочнеться приблизно 1 грудня, коли температура опуститься до -2⁰С. Наталія Птуха, синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру, відзначає що в грудні не буде снігових опадів, але дощі та мокрий сніг можливі.

Коли піде сніг і настане справжня зима? Синоптики поділилися прогнозом погоди та розповіли, чи варто чекати морозів - фото №1

Прогноз погоди на грудень 2023

В грудні справжньої зими з рясними снігопадами та морозами чекати не варто. Згідно з прогнозами, середньомісячна денна температура становитиме -1⁰С, а вночі від 0⁰С до -8⁰С. Будуть і теплі дні, адже передбачається максимальна температура до +7⁰С. А ось опадів майже не буде.

Прогноз погоди на січень 2024

У січні можна буде відчути трішки більше зимового настрою. Синоптики прогнозують, що буде невелика кількість снігу та інших опадів. Середня температура цього місяця становитиме 0⁰С, але будуть невеликі коливання — вночі від 0⁰С до -5⁰С та вдень до +5⁰С. Також буде декілька холодних днів з температурою -7⁰С до -10⁰С.

Прогноз погоди на лютий 2024

В лютому погода буде схожа на січневу. Погода буде зимовою, однак великих морозів чекати не варто. Прогнозують, що максимально температура опуститься до -11⁰С. А ось опадів майже не буде.

Коли піде сніг і настане справжня зима? Синоптики поділилися прогнозом погоди та розповіли, чи варто чекати морозів - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож згідно з цими прогнозами синоптиків великих морозів та снігопадів зимою 2023-2024 року чекати не варто. Також раніше ми писали про те, що 2023 рік може побити всі температурні рекорди . Цей рік може стати одним з найтепліших в історії.