Магнітна буря червоного рівня накриє Землю сьогодні: про що варто знати

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

На жаль, насолоджуватися файною зимовою погодою українцям заважає не лише той самий сусід, але й збурення на Сонці. Так, сьогодні Землю накрила магнітна буря червоного рівня. 

За кілька днів до цього, а саме 21 та 22 листопада, магнітні бурі досягали 5 балів. Потім було затишшя в один день і ось знову - 24 листопада спостерігається чергова магнітна буря червоного рівня. Про це повідомляє Meteoagent.

За даними супутникових систем NOAA, TESIS та міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, буря набрала потужності та досягла К-індексу 5. Щодо наступних днів, то 25 та 26 листопада нас очікують слабкі бурі в 4 бали. Очікувати, що магнітосфера заспокоїться, варто лише з 27 листопада.

Фото: meteoagent.com
Фото: meteoagent.com
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим небезпечні магнітні бурі для людини

Метеозалежні люди та ті, що мають хронічні захворювання, можуть відчувати вплив магнітних бур дещо сильніше за інших. Зазвичай у період сонячної активності люди можуть відчувати:

  • слабкість, запаморочення та головний біль;

  • зниження концентрації та зосередженості;

  • сонливість вдень та безсоння вночі;

  • загострення хронічних хвороб;

  • апатію чи агресію, дратівливість.

Як собі допомогти

Лікарі радять у ці дні більше відпочивати, дотримуватись нормального графіка дня та харчування, зменшити психоемоційні навантаження, пити більше води та частіше бувати на свіжому повітрі.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, чи встановлюватимуть цього року головну ялинку країни у Києві. Маємо для вас офіційну інформацію !

Фото: glavred.info