Якою буде в Україні зима в 2023/24? Синоптики попереджають про аномальну температуру

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Синоптики прогнозують, що зима здивує українців аномальною погодою. Яких температур варто чекати в Україні взимку? Дізнайтеся в нашому матеріалі!

За словами завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, очікується, що зима цього року в Україні буде надзвичайно теплою. Температура повітря у зимові місяці буде вищою на 2-3 градуси в порівнянні з кліматичною нормою 1991-2020 років.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Грудень в Україні у 2023/24 році буде тепліший, ніж в попередні роки. Визначним буде переважання плюсових температур у значній частині країни. Прогнозується, що періоди низьких температур будуть, але переважатиме погода з аномально високими температурами.

У січні та лютому 2024 року також прогнозується тепла погода. Температура може перевищувати кліматичну норму на 2 градуси. А ось в лютому все ж таки очікується нестабільна погода з більшими опадами та збільшеною швидкістю вітру.

Якою буде в Україні зима в 2023/24? Синоптики попереджають про аномальну температуру - фото №1
Фото: freepik.com

Сильні морози в Україні малоймовірні, за винятком високогір'я Карпат. Синоптик зауважує, що зима буде теплішою. Однак очікуються короткочасні холоди у періоди арктичного повітря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також ми писали про те, що  магнітні бурі наприкінці листопада будуть нещадними. Потужний геомагнітний шторм затягнеться на 2 тижні.