В Україну увірвався потужний циклон: де сьогодні прогнозують сніг та хуртовини і як зміниться погода до кінця тижня

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Зізнавайтеся, хто там чекав справжньої зими з сильними снігопадами? Новий тиждень ми зустрічаємо з хутровиною та складними погодними умовами. Детальніше про прогноз погоди на тиждень читайте у нашому матеріалі!

На вихідних на Україну завалився сніжний циклон. Замітати почало з Одеської області, а до ранку понеділка засніжило більшість міст нашої неньки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За прогнозами синоптиків , ця "зимова казка" буде тривати цілий тиждень. Циклонічна діяльність призведе до проходження атмосферних фронтів з різною температурою та опадами, тож варто бути вкрай обережними.

Прогноз на тиждень з 27 грудня по 3 грудня

27 листопада (понеділок). Очікується сніг у більшості північних і центральних регіонів та сильні замети. У південно-східних регіонах — мокрий сніг із дощем, іноді ожеледь. В західних регіонах та на південному заході — невеликий сніг та ожеледиця на дорогах. В східних областях варто чекати на сильні пориви вітру 17-22 м/с. Середня температура в країні складатиме +1-4 °C.

28 листопада (вівторок).  Невеликий сніг у північно-східних регіонах та на Закарпатті.  Дощ зі снігом у південних областях та Криму. Очікуються тумани, ожеледиці та сильні пориви вітру. Середня температура повітря: вночі -8-3 °C, а вдень -5...0 °C.

29 листопада (середа).  Стійка циклонічна активність призведе до дощів та снігу. Ожеледиця на дорогах. Вітер північно-східний, змінюючись на західний, пориви до 14 м/с. Середня температура повітря: від -5 °C на заході до +11 °C на півдні та в Криму.

30 листопада (четвер). Сніг та хуртовина на півночі. На південному заході та в Криму мокрий сніг. Всюди варто чекати ожеледиці на дорогах. Вітер західний. Середня температура повітря: вночі -8-3 °C, а вдень +1-4 °C.

1 грудня (п'ятниця).  На заході мокрий сніг та ожеледиця, а в інших областях країни без опадів, проте з туманами вранці та вночі. Температура повітря: вночі -8-3 °C, вдень +2-3 °C.

2 грудня (субота).  Невеликі опади у вигляді дощу з мокрим снігом. Можливі тумани. Південний вітер. Температура повітря: вночі +1-6 °C, вдень +5-10 °C.

3 грудня (неділя). Дощ та мокрий сніг у центральних та північних областях, без опадів на решті території. Тумани місцями. Вітер змінних напрямків. Середня температура вночі від 0 до 5 градусів тепла, а вдень +2…+7 градусів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, якою буде зима в Україні у 2023/24. Синоптики попереджають про аномальну температуру!