Українська опинилися серед мов, які вважаються найважчими для вивчення: що не так?..

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У світі налічується велика кількість мов, вчити які цікаво, але досить складно. Будь-яка мова найкраще вивчається, коли людина знаходиться у мовному середовищі постійно.

Існують мови, які признані надзвичайно складними для вивчення. Українська теж займає місце у цьому списку. Які мови важко вчити з самих азів, розповідає unian.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Українська опинилися серед мов, які вважаються найважчими для вивчення: що не так?.. - фото №1

Китайська мова

Кожне слово цієї мови позначається окремим не звуковим символом. Неможливо зрозуміти, як звучить слово лише за написанням. Окремий символ може означати і слово, і цілу фразу. Ієрогліфів налічується більше 80 тис. Тональна система налічує всього 4 тони, а мова має велику кількість омофонів.

Арабська мова

Арабська мова найскладніша для вивчення навіть деяким носіям. Займає перше місце по складності написання. Слова можуть мати різні значення і сприймати написане потрібно з контексту. Велика кількість літер має до 4 варіантів написання, це залежить від розташування у самому слові.

Угорська мова

Ця мова не близька до жодної з мов, які існують. Її складно вивчити через 35 відмінків. Багато слів унікальні і складні у вимові, а велика кількість голосних та їхня глоткова вимова ускладнюють вивчення у багато разів.

Українська мова

Переважна більшість іноземних громадян. які прагнуть її вивчити, вважають, що вона надто складна і не підлаштована під їхню вимову. Велика  кількість суфіксів, способів і форм дієслів, довільний порядок слів у реченні, наявність семи відмінків і окремого роду для кожного слова вивчення не полегшують. Кирилична абетка в українській мові є складністю. Також слова наголошуються на різні склади, що міняє їх значення і робить незрозумілими для іноземців.

Естонська мова

Опанувати її на відносно нормальному рівні можливо, лише у мовному оточенні. Слова важкі до запам'ятовування, а система відмінків досить жорстка і налічує 12 відмінків. Слова мають багато понять та чимало вийнятків.

Ісландська мова

Має складну граматику і архаїчний словниковий запас, що ускладнює її вивчення. Лексика близька до давньоісландської, з незвичними словами, які важко завчити.

Японська мова

Головна складність полягає  у тому, що написані слова відрізняються від вимови. Найлегше навчитися розуміти її, а от писати і читати - доведеться докладати зусиль. Мова має 3 алфавіти, а значення окремого ієрогліфа залежить від сусідніх.

Грецька мова

Красива, мелодійна і дуже давня мова, але досить складна для вивчення через складність  системи відмінювання дієслів і іменників. Голосні звуки передаються різними способами. Складний алфавіт, який не подібний ні на кирилицю, ні на латиницю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вивчення іноземної мови - процес довготривалий. Але зараз знати кілька мов стає все простіше, адже для охочих є багато освітніх платформ і розвивальних каналів для вивчення. Не бійтеся нового, опановуйте мову крок за кроком, рухаючись поступово і починаючи з елементарного. Коли ви побачите перші результати, бажання вчити буде значно більше.