Якою буде зима в Україні 2023/2024: синоптики здивували новим прогнозом

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Грудень вже на носі, тож багатьох цікавить питання, що чекати від цього місяця та й загалом від холодного сезону. Зима цього року значуще не відрізнятиметься від попередньої. Детальніше про прогноз погоди на зиму 2023-2024 в Україні читайте в нашому матеріалі!

Прогноз Wisemeteo вказує на те, що зима 2023-2024 в Україні не відрізнятиметься за температурою від цього ж минулого сезону Прогнозується невелика кількість днів зі снігопадами та дощами, а середня температура сягатиме 0⁰С — це трішки нижче, ніж у попередньому зимовому сезоні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відчутно зимова погода прийде в Україну вже 2 грудня, коли температура опуститься до -2⁰С. В цю добу також прогнозується невелика кількість опадів, але подальші плюсові температури вказують на ймовірність снігу з дощем.

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту, Вазіра Мартазінова, розповіла , що зими останніх років схожі між собою, але стали менш температурно стійкими. Прогнозується невелика температурна нестійкість, але довготривалі стійкі похолодання малоймовірні.

Якою буде зима в Україні 2023/2024: синоптики здивували новим прогнозом - фото №1

Якою буде погода в грудні в Україні?

У грудні 2023 року очікується середньомісячна денна температура близько -1⁰С, з нічною в межах від 0⁰С до -8⁰С. Можливі короткочасні морози до -15⁰С середині місяця, але потім наступить потепління. Опадів не очікується. Повітря не прогріватиметься вище +7⁰С.

Якою буде погода в січні в Україні?

У січні 2024 року середня температура в Україні буде коливатися близько нульової позначки з можливими коливаннями від 0⁰С до -5⁰С вночі та не вище +5⁰С вдень. Очікується невелика кількість снігу чи інших опадів. А у холодні дні температура може опускатися до -10⁰С.

Якою буде погода в лютому в Україні?

Лютнева погода в Україні у 2024 році в середньому залишиться такою ж, як у січні, з помітно холоднішими ночами, де температура може опускатися до -11⁰С. Очікується невелика кількість опадів.

Якою буде зима в Україні 2023/2024: синоптики здивували новим прогнозом - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також нещодавно ми писали про те, якою буде погода на Новий рік. Спойлер: за словами синоптиків, на нас чекає аномальна зима з плюсовою температурою.