Якою буде зима в Україні 2023/2024: синоптики здивували новим прогнозом

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Грудень вже на носі, тож багатьох цікавить питання, що чекати від цього місяця та й загалом від холодного сезону. Зима цього року значуще не відрізнятиметься від попередньої. Детальніше про прогноз погоди на зиму 2023-2024 в Україні читайте в нашому матеріалі!

Прогноз Wisemeteo вказує на те, що зима 2023-2024 в Україні не відрізнятиметься за температурою від цього ж минулого сезону Прогнозується невелика кількість днів зі снігопадами та дощами, а середня температура сягатиме 0⁰С — це трішки нижче, ніж у попередньому зимовому сезоні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Відчутно зимова погода прийде в Україну вже 2 грудня, коли температура опуститься до -2⁰С. В цю добу також прогнозується невелика кількість опадів, але подальші плюсові температури вказують на ймовірність снігу з дощем.

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту, Вазіра Мартазінова, розповіла, що зими останніх років схожі між собою, але стали менш температурно стійкими. Прогнозується невелика температурна нестійкість, але довготривалі стійкі похолодання малоймовірні.

Якою буде зима в Україні 2023/2024: синоптики здивували новим прогнозом - фото №1

Якою буде погода в грудні в Україні?

У грудні 2023 року очікується середньомісячна денна температура близько -1⁰С, з нічною в межах від 0⁰С до -8⁰С. Можливі короткочасні морози до -15⁰С середині місяця, але потім наступить потепління. Опадів не очікується. Повітря не прогріватиметься вище +7⁰С.

Якою буде погода в січні в Україні?

У січні 2024 року середня температура в Україні буде коливатися близько нульової позначки з можливими коливаннями від 0⁰С до -5⁰С вночі та не вище +5⁰С вдень. Очікується невелика кількість снігу чи інших опадів. А у холодні дні температура може опускатися до -10⁰С.

Якою буде погода в лютому в Україні?

Лютнева погода в Україні у 2024 році в середньому залишиться такою ж, як у січні, з помітно холоднішими ночами, де температура може опускатися до -11⁰С. Очікується невелика кількість опадів.

Якою буде зима в Україні 2023/2024: синоптики здивували новим прогнозом - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також нещодавно ми писали про те, якою буде погода на Новий рік. Спойлер: за словами синоптиків, на нас чекає аномальна зима з плюсовою температурою.