Без сюрпризів не обійдеться: синоптики розповіли, якою буде зима 2023/24

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Торішня зима порадувала нас теплою погодою, що досить корисно повпливало на ситуацію в нашій країні, адже через ворожі обстріли з боку росії багато жителів нашої країни залишалися без світла та тепла. Тож зараз всіх цікавить, якою буде зима 2023-2024 та чи варто очікувати сильних морозів.

Цей сезон обіцяє залишатися союзником для України. Але без певних "сюрпризів" і погодних коливань не обійдеться. Про це у прогнозі для видання "Телеграф" розповіли  завідувач відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди УкрДМІ Вазіра Мартазінова, кліматолог Світлана Бойченко та народний синоптик Володимир Деркач.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кліматолог Світлана Бойченко зауважила, що клімат в Україні останніми роками нахиляється до потепління. Тож зима 2023/24 буде теплою та пройде без різкого холоду.

Синоптик Деркач теж передбачає, що грудень не буде надто холодним. Перша третина місяця буде найхолоднішою, проте сильних морозів не варто чекати, а потім температура почне підійматися. Значущих опадів також не передбачається.

Коли ж повернуться морози в Україну? Сильного похолодання варто чекати у січні та лютому. Щодо конкретних дат складно визначити, але науковці узгоджуються, що такі періоди обов'язково настануть. Вазіра Мартазінова говорить, що у січні та лютому можуть бути дні, коли позначка термометра опуститься ниже 10-15 градусів морозу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, що 2023 рік може  побити всі температурні рекорди . Цей рік може стати одним з найтепліших в історії.