Як правильно зустріти рік Дракона 2024 і що він символізує?

Новий рік і Різдво
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Рік дракона символізує силу, мудрість, щастя, успіх, процвітання та довголіття. Дракон вважається одним з найбільш благородних істот у східній астрології та культурі. Зелений дерев’яний дракон, який буде символом 2024 року, асоціюється з природним елементом – деревом, що означає міцне здоров’я, життя, зростання і розвиток, та зеленим кольором – гармонією, спокоєм та впевненістю.

Українці зустрічають Новий рік традиційно з 31 грудня на 1 січня. Проте дата східного календаря не збігається з нашим, тому зазвичай настання нового року за ним «запізнюється» на декілька тижнів. Отже, офіційно рік Зеленого Дерев’яного Дракона почнеться не 1 січня, а 10 лютого 2024 року і триватиме до 28 січня 2025 року, розповідає tviysvit .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як правильно зустріти рік Дракона 2024 і що він символізує? - фото №1

Зелений Дерев’яний Дракон є символом імператора Китаю, що представляє мужність, владу та силу. Харизматичний і сповнений енергії Дракон володіє всіма талантами, щоб захоплювати, досягати цілей і самостверджуватися в житті. Намагатися конкурувати з ним марно, краще з ним потоваришувати.  Він володіє авторитетом, незламністю духу, а також талантом і самовираженням.

Зелений дерев’яний дракон, який буде символом 2024 року, асоціюється з природним елементом – деревом, що означає міцне здоров’я, життя, зростання і розвиток, та зеленим кольором – гармонією, спокоєм та впевненістю.

Колір Дракона

 Глибокий смарагдово-зелений колір. А зелений та всі його відтінки, як відомо, символізують життєву енергію, оновлення та розквіт. І це також дає надію на те, що рік принесе позитивні зміни. Щодо колірних відтінків, Дракон не любить одноманітність і вимагає феєрверк фарб.

Відзначають два основних кольори – це золотий та червоний, які мають бути максимально насиченими та помітними, адже Дракон любить виділятися. А от сині відтінки Дракону не до душі, як і занадто похмурі кольори — чорний або сірий.

Як правильно зустріти рік Дракона 2024 і що він символізує? - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зустрічати рік Дракона

Жодної нудної рутини та буденності не допускати у новорічну ніч! Свято повинно бути пишним, захватним, гамірним, веселим, емоційним та повним приємних сподівань. Вважається, що Дракон приносить глобальні зміни, а "Дерев'яний" рік надає практичних знань.

Для залучення удачі та процвітання до будинку розмістіть символічні фігурки драконів – зелених, золотих чи червоних. Одяг має бути мерехтливий, яскравий з блискітками, також потрібно прикрасити  взуття, аксесуари та приміщення.

Як правильно зустріти рік Дракона 2024 і що він символізує? - фото №3

Святковий стіл

Приготуйте будь-які гострі, пряні або кислі страви, яким Дракон віддає перевагу. На вашому столі мають переважати м'ясні нарізки, випічка, овочеві салати та фрукти. Не забудьте поставити фігурку Дракона на столі. Зустрічаючи рік Дракона 2024, краще відмовтеся від солоної та прісної їжі та рибних страв.

Люди, народжені в рік Зеленого Дерев'яного Дракона, мають характер лідера. Вони часто виступають новаторами люблять ризикувати. Рішучі та благородні, вони прагнуть влади, свободи і багатства. Їхня любов до акторського мистецтва роблять їх центром уваги в будь-яких обставинах. Вони непередбачувані та рухливі, люблять подорожувати і завжди досягають мети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нехай рік Зеленого Дракона принесе усім успіх, перемогу та процвітання у всіх справах. Допоможе досягти всіх мрій та сподівань. Принесе нові враження і багато захопливих позитивних моментів.