Зима прийде з запізненням. В січні Україну накриють сильні морози та хуртовини

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Якщо ви сподівалися, що цьогоріч зима не потішить нас морозами то снігопадами, то в нас для вас погані новини. Вже зовсім скоро в Україні різко впаде позначка термометра. Новий прогноз погоди на січень 2024 року ви знайдете в нашому матеріалі.

За даними Укргідрометцентру, вже з середи, 3 січня, вночі в багатьох областях України відчутно похолодає. Зокрема, в Сумській області температура впаде до -15...-17 градусів, в Чернігівській області буде трошки тепліше — вночі -14..-16 градусів, а ось в Харківській від -9 до -11 градусів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Полтава також відчує морозний подих зими, адже позначка термометра опуститься до 10 градусів морозу. В інших областях України буде помітно тепліше. Очікується температура в межах -4..-6 градусів, зокрема, в Києві.

Зима прийде з запізненням. Днями Україну накриють сильні морози та хуртовини - фото №1

4 січня в тих самих областях трішки потепліє. Наприклад, в Чернігівській області очікується -7...-9 градусів вночі, в Сумській та Харківській областях -9...-11 градусів. В Києві також буде морозно -3...-5 градусів вночі та -5..-3 градусів вдень.

Зима прийде з запізненням. Днями Україну накриють сильні морози та хуртовини - фото №2

А вже 5 січня мороз знову посилиться, особливо в центральних, східних та північних регіонах України. У Києві температура вночі становитиме -6..-8 градусів, а вдень -8..-6 градусів.

Зима прийде з запізненням. Днями Україну накриють сильні морози та хуртовини - фото №3

Щодо погоди в Україні у січні 2024 року, прогнозується, що середня місячна температура буде в межах 0...-4 градусів морозу. Тим часом у Закарпатті, Криму, Одеській та Херсонській областях — від 0 до +2 градусів тепла. Це на 1,5-2,0 градусів вище за звичайні показники.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також писали про магнітні бурі на початку 2024 року. Дізнайтеся, в які дні січня “штормитиме” дуже сильно.