Скоро будемо переводити годинники! Не пропустіть дату повернення літнього часу в Україну

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

29 жовтня о 04:00 ми переводили годинник на зимовий час , а зараз дізнаємося коли відбудеться перехід на літній. Це дозволить подовжити світловий день та зменшити витрати на використання електроенергії у робочий час.

Сучасні гаджети не потребують втручання людини та самостійно переводять годинник. А для інших у ніч 31 березня о 03:00 потрібно буде перевести стрілки годинника на годину вперед.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Скоро будемо переводити годинники! Не пропустіть дату повернення літнього часу в Україну - фото №1

В Україні переведення годинників відбувається двічі на рік, з 1981 року відповідно до постанови Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року.  У світі понад 80 країн також дотримуються переходу на літній та зимовий час, хоча багато задумуються над доцільністю цього методу.

Наступний перехід на літній час буде навесні 2024 року – о 3 годині 31 березня. Цієї ночі стрілки годинника потрібно перевести на годину вперед, а це означає, що нічний сон скоротиться на годину.

Вважається, що переведення годинника досить негативно впливає на зміну людських біоритмів і може викликати порушення працездатності людей. Кілька разів порушували питання про відмову від переходу на зимовий та літній час, проте досі воно лишається невирішеним.

Щоб не забути перевести годинник потрібно встановити нагадування на телефоні чи лишити запис на видному місці. Це допоможе уникнути плутанини та не запізнитися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, яким буде прогноз погоди на 2024 рік. Та чого очікувати від змін клімату у прийдешньому році.