В Україні дозволять мати множинне громадянство: президент Зеленський пояснив, кого зачеплять зміни (ВІДЕО)

Важливо знати
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

22 січня 2024 року, у День соборності України , президент Володимир Зеленський зробив неочікувану заяву: незабаром в нашій країні дозволять мати множинне громадянство. Кого торкнуться ці зміни - розповідаємо далі.

Заяву щодо запровадження в Україні множинного громадянства Зеленський зробив, вітаючи українців зі 105-ю річницею Дня Соборності України. Про це повідомляє ТСН.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За словами Гаранта, 22 січня він вніс відповідний законопроєкт до парламенту, де його ще мають розглянути та підтримати (або не підтримати) народні депутати. Коли саме це відбудеться - поки що не відомо. Однак Президент пояснив, хто зможе невдовзі отримати українське громадянство:

Всі, хто не забув власне коріння і не дає світу забути про Україну. Всі, у чиїх жилах тече українська кров, і у чиїх грудях б'ється вільне серце. Українці за походженням, які давно довели, що є українцями за духом. І після багатьох років очікування вони нарешті мають стати українцями і за паспортом. На законодавчому рівні.

Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дозволить ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства. Це дозволить мати наше громадянство усім етнічним українцям та їхнім нащадкам з різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора,

— наголошує Володимир Зеленський.

Зауважимо, що наразі в Україні дозволене єдине громадянство. Це передбачено ст. 4 Конституції України: "... в Україні існує єдине громадянство".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, у 2023 році Україна потрапила до ТОП-20 найвпливовіших країн світу . Розповідаємо, що саме настільки високо оцінюється у нашій країні.

Головне фото: slovoidilo.ua