Гуманоїдний робот Мухаммед почав настирно залицятися до журналістки. За таке його вже можна звинуватити у харасменті? (ВІДЕО)

Важливо знати
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Робот Мухаммед

На презентації нового витвору сучасності стався конфуз, який неабияк спантеличив репортерку

Новітні технології не стоять на рівному місці, а разом з цим активно розвивається й робототехнічні компанії. Однак далеко не всі з них можуть без скандалів і казусів представити свої витвори. Принаймні у компанії QSS з роботом-гуманоїдом Мухаммедом це точно не вийшло. Чим же так запамʼятався людиноподібний робот ще під час його презентації — усі деталі розповідаємо на Хочу!

Днями в Саудівській Аравії пройшов фестиваль DeepFest в Ер-Ріяді, де робототехнічна компанія QSS презентувала свого гуманоїдного робота, на імʼя Мухаммед. Саме там арабське технічне створіння відзначилося доволі непристойним жестом, помацавши за сідниці журналістку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, Мережею розлетілися кадри, як стоячи біля Мухаммеда репортерка телеканалу Al Arabiya Равії Кассем вела трансляцію, розповідаючи про новий винахід. Однак її промову несподівано перервав саме той, про кого вона розповідала. Адже в якийсь момент людиноподібний робот підняв руку та відзначився непристойним жестом, доторкнувшись до сідниць дівчини. Сама ж вона відреагувала на це явним здивуванням і повернулася до Мухаммеда, піднявши на нього долоню, а потім — продовжила мовити.

Не дивно, що відео спантеличило багатьох, тому у бік компанії-виробника посипалося чимало звинувачень. У Мережі почали писати, що жест робота можна сприйняти як справжні домагання.

Однак у компанії QSS вже втигли зазначити, що Мухаммед під час презентації був повністю автономний, а це значить, що робот працював незалежно від прямого контролю з боку людини. Окрім того, ще до початку презентації вони усіх попередили про необхідність дотримуватися безпечної відстані від технічного винаходу. Тому проаналізувавши ситуацію розробники заявили, що не сталося "жодних відхилень від очікуваної поведінки" Мухаммеда.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповіли про ТОП-4 старі моделі смартфонів , які кращі за багато новинок 2023-2024 років. Адже багато людей помилково вважають, що чим новіший їхній смартфон, тим він кращий