Названо ідеальний відсоток зарядки телефона: не дозволяйте йому переходити за цю позначку

Гаджети та авто
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Заряджений до 100% телефон, фото
Фото створене ШІ, Хочу!

Багато хто досі не знає, до якого відсотка можна заряджати та розряджати телефон, щоб він довго служив

Акумулятор не даремно вважають найвразливішою деталлю смартфона. Саме від нього залежить, чи довго прослужить вам пристрій і наскільки зручно вам буде ним користуватися, зважаючи на темпи його розрядки. Раніше ми розповідали, що робити, якщо телефон стоїть на зарядці і розряджається при цьому, а тепер підкажемо, до якої позначки краще заряджати свій гаджет, щоб він прослужив якомога довше.

Секретом “ідеального відсотка зарядки” ділиться УНІАН. На що звернути увагу і чого робити точно не слід, розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ніколи не заряджайте телефон до 100%

Найперший ворог акумуляторів, якими оснащені сучасні смартфони — повна розрядка та зарядка батареї до 100%. Набагато краще, якщо ви будете часто і потроху підзаряджати свій гаджет.

Ідеальним діапазоном зарядки вважається принцип “20-80”. Це значить, що не слід допускати, щоб ваш телефон розряджався до 20% і менше, однак при зарядці краще пильнувати, щоб відсоток не “перескакував” за позначку 80%.

Так ваш телефон буде “задоволеним” 😉

Якщо будете слідувати цьому простому правилу, батарея вашого смартфона служитиме максимально довго. В іншому випадку є ризик, що акумулятор дуже швидко зноситься і перестане добре тримати заряд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що дуже важливо також вчасно помітити, що батарея у телефоні зіпсована і її час замінити. Які ознаки про це свідчать, розповідаємо на Хочу!