ТОП-4 старі моделі смартфонів, які кращі за багато новинок 2023-2024 років: ПЕРЕЛІК

Гаджети та авто
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Чоловік із телефоном в руках, картинка
Фото створене ШІ, Hochu.ua

На які телефони звернути увагу, якщо у вас обмежений бюджет, а якість грає роль

Багато людей помилково вважають, що чим новіший їхній смартфон, тим він кращий. Однак це далеко не завжди працює саме так.

Сьогодні Хочу! разом із профільним виданням gsminfo розповість про “старі” моделі телефонів, які виявилися на порядок кращими за багато смартфонів, які вийшли у 2023 - на початку 2024 року. Зберігайте собі ці моделі, аби не загубити!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У цій статті розглянемо смартфони двох категорій:

  1. Недорогі моделі

  2. Моделі у середньому ціновому сегменті

Обидві категорії об’єднує те, що ціна на такі гаджети них значно нижча за вартість новинок, а характеристики, якими володіють вказані моделі, ідентичні. Отже, який смартфон вибрати у 2024 році, щоб користуватися з радістю і не переплачувати?…

Недорогі смартфони

#1. Realme Q5

Смартфон Realme Q5 у руках, фото
Realme Q5. Фото: TechRadar

У рекомендаціях цей телефон зустрічається досить рідко. І даремно! Головним нюансом є те, що зарядний блок продається з китайською вилкою. Ця проблема легко вирішується шляхом купівлі спеціального перехідника.

Від своїх конкурентів цей смартфон відрізняється IPS-дисплеєм із частотою оновлення 120 Гц та яскравістю 600 ніт, а також процесором Snapdragon 695 (це дуже незвично для цієї цінової категорії — на розпродажах такий телефон можна “відхопити” за 4-5 тис. грн). Основна камера — 50 МП, батарея — 5000 мАг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

❌ Недоліки:

  • Немає NFC

  • Всього один динамік

  • Попередньо встановлені китайські додатки (їх насправді можна відключити)

  • Знімки виходять дещо темнуватими

Висновок : за свої гроші цей телефон — топ. На ньому можна спокійно грати у невимогливі ігри на середніх налаштуваннях та робити цілком непогані знімки за допомогою основної камери.

#2. Poco M5

Три смартфони POCO M5: зелений, чорний та жовтий, фото
Смартфон POCO M5. Фото: Mobile-review.com

На сьогодні це чи не найшвидший телефон в ціновому діапазоні до 5 тис. грн. Щоправда, обирайте версію не на 4 ГБ оперативки, бо можете досить швидко пошкодувати про таку економію.

Серед плюсів цього смартфона: IPS дисплей з частотою 90 Гц та чудовим калібруванням кольорів, процесор Helio G99 та основна камера від Samsung на 50 МП. Батарея на 5000 мАг, на 25% телефон заряджається приблизно за 30 хв. Має функцію NFC та сучасний Bluetooth 5.3.

❌ Недоліки:

  • Невелика яскравість дисплея

  • Відсутність стерео

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Смартфони середнього цінового сегмента

#3. Realme Q5 Pro

Як виглядає телефон Realme Q5 Pro в чорному кольорі, фото
Смартфон Realme Q5 Pro. Скріншот із youtube-каналу Vy Vo Xuan

З головних плюсів варто відзначити хороший стереозвук, Amoled дисплей (E4 від Samsung) з флагманською яскравістю в 1300 ніт та високою частотою оновлення (120 Гц). Також тут є функція DC Dimming та повноцінний Always on display (привіт Xiaomi), хороший процесор Snapdragon 870 та швидка пам’ять LPDDR5 і UFS 3.1.

Автономність — стандартна для акумулятора в 5000 мАг. Щодо камери, то основний модуль на 64 МП дозволяє робити дуже якісні фото та знімати відео в 4К 60 FPS. Також в цій моделі встановлені ширококутний модуль на 8 МП та посередній макрооб’єктив на 2 МП.

#4. Poco F4

Мобільний телефон POCO F4 у бірюзовому кольорі, фото
Смартфон POCO F4. Фото: Niuxtech

Досить непоганий вибір для тих, кому потрібно робити якісні знімки — тут встановлена основна камера на 64 МП з оптичною стабілізацією. Фронтальна камера — 20 Мп. Щодо акумулятора, то ця модель отримала всього 4500 mAh. Частота оновлення екрана — 120 Гц, тип екрана — AMOLED. Операційна система: Android 11.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, який месенджер кращий: WHATSAPP, TELEGRAM чи VIBER. Ми впевнені, що відповідь вас здивує!