Перехід на літній час 2024: як дізнатися, котра зараз година

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Дівчина тримає годинник, фото
Фото: slovoproslovo.info

У ніч на 31 березня Україна перейшла на літній час

Цього року Україна перейшла на літній час в останній календарний день березня, а саме - у ніч на 31 число. Як можна дізнатися точний час у вашій місцевості - розповідаємо далі.

Більшість електронної техніки не потребує вашого втручання у переведенні часу - вона зробить це автоматично. Проте у багатьох оселях ще є кнопкові телефони та механічні годинники час на яких доводиться щоразу виставляти самостійно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб це зробити, вам потрібно точно знати, котра зараз година. Зробити це можна в один з наступних способів.

Як дізнатися точний час:

Зробіть пошуковий запит в Google . Введіть запит “дізнатися точний час в Києві” (замість Києва можете вказати ваше місто або селище) або “точний час Україна”. Точний час буде відображено відразу під рядком пошуку.

Зателефонуйте в Службу точного часу - 121 . Безплатно це робиться зі стаціонарного апарату, а ось з мобільного телефону відбуватиметься тарифікація дзвінка.

Надішліть безплатний запит з мобільного . Для цього наберіть на його клавіатурі комбінацію *160# та натисніть кнопку дзвінка. Оператор надішле вам повідомлення з точною датою та часом.

Перейдіть на спеціальні сайти , головною задачею яких є відображення точного часу. Наприклад, Timenow.In.Ua або Dayspedia.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що синоптики прогнозують українцям сніг у квітні. На кого чекає “зимова казка” - дізнавайтеся тут .