Перехід на літній час 2024: чи потрібно вручну переводити годинник на телефоні та інших гаджетах

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Перехід на літній час, фото
Фото: freepik.com

Скористайтеся цими порадами, щоб не забути перейти на літній час

Скоро Україна перейде на літній час . Щоб не проґавити цю подію та не "залишитись в минулому" пропонуємо вам підготуватися до переходу. Про те, чи потрібно вручну переводити годинник на телефоні та інших пристроях, читайте далі на Хочу!

Нагадуємо, що переходити на літній час ми будемо в ніч з 30 на 31 березня . Стрілки годинників цього дня треба буде перевести на 1 годину вперед — з 3:00 на 4:00. Та чи варто хвилюватись і заздалегідь переводити час на своїх гаджетах? Розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи потрібно переводити годинник на телефоні?

Сучасні телефони успішно справляються із завданням переведення годинника під час зміни часу, такої як перехід на літній або зимовий час в Україні. Це означає, що час на телефоні буде автоматично переведений. Те ж саме стосується розумних годинників.

Щоб переконатися, що ваш пристрій правильно встановить час у потрібний момент, перевірте налаштування автоматичного встановлення часу в меню "Дата та час". Це гарантує, що ваш смартфон буде синхронізований з мережею оператора та отримає актуальну інформацію про часові зміни.

Однак, якщо ви користуєтеся кнопковим телефоном без підключення до Інтернету, то вам потрібно буде вручну налаштувати годинник. Для цього вам доведеться зайти в налаштування дати та часу вашого телефону та перевести годинник на годину вперед. Це можна зробити вночі 30 березня заздалегідь.

Україна переходить на літній час, фото
Фото: freepik.com

Чи потрібно переводити годинник на комп'ютері під час переходу на літній час?

Зазвичай комп'ютери та ноутбуки автоматично переводять годинник на правильний час. Операційні системи Windows і macOS роблять це самостійно, оскільки опція автоматичного переходу на зимовий і літній час на цих пристроях увімкнена за замовчуванням.

Проте, необхідно врахувати можливість, що під час налаштування комп'ютера опцію автоматичного оновлення часу можуть вимкнути, чи то випадково, чи навмисно. Тому, щоб уникнути непорозумінь у часі, краще перевірити налаштування і переконатися, що автоматичне оновлення часу ввімкнено.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше експерти розповідали, чим небезпечне переведення годинників на літній час. Дізнайтеся, чому перехід на літній час важчий за перехід на зимовий.