Кожен рік одне й те саме: коли ми будемо переводити годинник на літній час у 2024 році

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Годинник та квіти, фото
freepik.com

Збережіть собі дату, коли ми будемо переходити на літній час у 2024 році

Березень — місяць багатий на різні свята . А ще цього місяця ми будемо переходити на літній час. Тож збережіть собі точну дати, аби не проґавити цей момент.

В Україні щороку переводять годинники: восени — на зимовий час і навесні — на літній. Попри критику такого дійства, ця практика проводиться в нашій країні з року в рік.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли ми перейдемо на літній час?

Переходити на літній час ми будемо цьогоріч в ніч з 30 на 31 березня . Переводити стрілки годинників ми будемо на 1 годину вперед — з 3:00 на 4:00 . Сучасні комп'ютери та смартфони автоматично адаптуються до нового часу, але для кнопкових телефонів та механічних годинників потрібно ручне налаштування.

Для чого переводять годинник?

Причина введення літнього часу полягає у більш раціональному використанні світлого часу доби та економії електроенергії на освітлення, а також у синхронізації часу з іншими країнами. В Україні переводять годинники двічі на рік також через значну відстань між східними та західними областями. 

Відмовитися від переведення годинників можна лише шляхом введення двох часових поясів в Україні. Проте це потребуватиме переходу спочатку на літній час, а потім знову на зимовий, що створить додаткові труднощі в адмініструванні та побуті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про те, якою буде погода в березні . Спочатку очікується тепло, а потім прийде холод.