Захисти себе сама: який балончик обрати дівчині

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото розпилення балончика
Фото: slovoidilo.

Який засіб захисту обрати для себе

Неможливо передбачити, де і коли може причаїтися небезпека. Тому варто потурбуватися про себе та придбати найпростіший засіб захисту свого здоров’я чи навіть життя. Мало жінок володіють прийомами самозахисту, тому вони частіше піддаються небезпеці.

Балончик для самооборони у сумочці чи кишені дає відчуття безпеки. Для його придбання не потрібний спеціальний дозвіл. Балончики представлені великим асортиментом, тому потрібно знати, який краще обирати дівчатам, розповідає womo.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які різновиди балончиків популярні за складом і типом розпилення

  • Перцев і - містять екстракт натурального перцю (капсаїцин), який, потрапляючи на слизові оболонки обличчя, викликає печіння і сльози;

  • на основі сльозогінного газу - містять синтетичні речовини, і спричиняють кашель, сльозотечу, створюють більш щадний ефект, як порівняти з перцевими;

  • комбіновані - одні з найефективніших формул, оскільки поєднують у собі натуральні та синтетичні компоненти.

    За типом розпилення

Аерозольні - створюють досить велику хмару з їдких речовин, завдяки чому легше потрапити в зловмисника. Не можна використовувати у закритих приміщеннях, через ризик надихатися їдкого розчину.

Струменеві - Струменеві діють прицільно. Ними безпечно користуватися в закритому просторі. Але з ними важливо потрапити противнику точно в обличчя.

Стандартний об’єм газового балончика для самозахисту — від 50 до 75 мл. А щоб мати шанс захиститися від кількох нападників, краще вибирати варіанти на 100-150 мл, розмір яких невеликий — близько 12 см. У жінок популярні балончики об’ємом 25 мл і менше. Такі легко помістяться в кишеню чи косметичку. Флакони в такому об’ємі за оформленням схожі на помаду, але робочого ресурсу в таких флаконах досить мало, тому їх краще тримати як запасні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як захистити дітей від домашнього тирана. Куди звертатися по захист від насильства при потребі, читайте тут.