Скоро настане 2024 рік: яку тварину за східним гороскопом ми зустрічаємо?

Езотерика та астрологія
Катерина Грисюк

Катерина Грисюк

Журналістка

З Новим роком завжди пов'язане очікування дива і крутих змін. У 2024 році тварина за східним гороскопом буде норовлива, з характером та ще й казково-фантастична. І краще її не злити, а то може спалити! Уже зрозуміли, про кого йдеться?

Читайте в нашому матеріалі, як зустрічати рік 2024, яку тварину-символ очікувати, а також - яким буде наступний рік. Як підготуватися і чого варто очікувати іншим знакам східного гороскопу - розповідаємо далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яким буде 2024 рік за китайським календарем?

Скоро настане 2024 рік: яку тварину за східним гороскопом ми зустрічаємо? - фото №1

Почнемо з того, що першим днем нового 2024 року вважається за східним календарем 10 лютого, а закінчиться він 28 січня 2025 року. Настає рік Дерев'яного Дракона, до того ж ще й високосний. Але боятися його не варто: символ 2024 любить мудрих і сміливих людей, благородних і рішучих.

2024 за китайським календарем символізує чоловічий аспект Янь і владу над світом. Рік обіцяє успіх, надійність, прогрес у фінансовій сфері. Ділові відносини будуть налагоджуватися. Нарешті настане той час, коли ваші професійні якості гідно оцінить керівництво, порадує премією або підвищенням. Але тільки в тому разі, якщо старанно працюватимете. Само в руки нічого не впаде, і Дракон про це постійно нагадує.

Весна стане сприятливим періодом практично для всіх, незалежно від року народження. У березні відбудуться зміни на краще як у справах, так і в особистих стосунках.

Найвипробувальніший період припаде на жовтень 2024 року. Може навіть виникнути бажання кинути все й почати заново, оскільки здаватиметься, що все дається надто важко. Не поспішайте! Цей час потрібно просто пережити, зібравши волю в кулак, "роблячи те, що має бути", але при цьому не намагаючись іти проти своїх бажань. І звісно, повноцінно відпочивати.

Про техніку "100 бажань" ми вже писали раніше. Спробуйте використати її, і нехай навіть у такий непростий період, який чекає восени, у вас буде орієнтир, плани та мрії. Просто за зниженого рівня енергії ви йтимете до них маленькими кроками. Головне - не зупинятися на півдорозі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що означає в Китаї тварина-символ року 2024?

Скоро настане 2024 рік: яку тварину за східним гороскопом ми зустрічаємо? - фото №2
Фото: freepik

Дракон - уособлення влади, честі, успіху. Так, характер у нього не цукор, і вимагати він буде з кожного шанобливого ставлення до себе.

Якщо згадати, то попередніми роками Дракона були:

  • 1976:

  • 1988;

  • 2000;

  • 2012.

Аналогічний рік Дерев'яного Дракона був у 1964. Цей цикл повторюється кожні 60 років.

Напевно, більшість із вас можуть згадати щасливі моменти протягом року Дракона. Символ року 2024, згідно з міфом, вміє керувати вітром, дощем і приносить процвітання.

Новий рік 2024 за східним календарем: яким він буде для інших знаків?

Скоро настане 2024 рік: яку тварину за східним гороскопом ми зустрічаємо? - фото №3

► Щур

Успіх буде в майбутньому році супроводжувати Щура у всіх справах. Тож не пропустіть свій шанс!

►  Бик

Конкуренція, яка буде у Биків у 2024 році, тільки зміцнить і загартує їхню волю.

►  Тигр

У 2024 році Тигри отримають надійних друзів і ділових партнерів. Дракон їх щедро винагородить.

►  Кролик

Для Кроликів настане час шукати компроміс у спілкуванні з оточенням.

►  Дракон

Цей символ 2024 року принесе народженим у рік Дракона безліч цікавих і корисних знайомств.

►  Змія 

Зміям слід використовувати свою мудрість для досягнення успіху. Вона їм властива від природи, тож ця якість допоможе вийти з будь-якої заплутаної ситуації переможницею.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Кінь

Коням краще утриматися від серйозних справ. Вони можуть зайнятися самовдосконаленням, вибравши одну або дві сфери.

►  Коза 

Символ 2024 року змусить Кіз бути пильнішими. В іншому разі є ризик бути втягнутою в авантюру і стати жертвою обману.

►  Мавпа

Рік для Мавп буде гармонійним, спокійним і успішним.

►  Півень

На Півня очікує випробування у 2024 році: доведеться навчитися контролювати емоції, щоб поліпшити життя.

►  Собака 

Цього року можливі конфлікти і сварки. Не варто зайвий раз лізти на рожен. Постарайтеся з усіма встановити рівні стосунки і правильну дистанцію.

►  Свиня

Цей рік буде досить спокійним і комфортним. Нічого особливо примітного не повинно статися. Як мінімум, це вже непогано.

Варто готуватися до прихильності Дракона тим, хто народився в рік Щура, Мавпи і Півня. А ось у Бика, Змії та Собаки можуть виникнути несподівані труднощі і в особистому житті, і на професійній ниві. 
2024 рік за китайським календарем буде непростим і для тих, хто сам народився в рік Дракона. Їм варто бути уважними, оскільки вважається, що це час одночасно відродження і невдач.

Хто з відомих людей з'явилися на світ у рік Дракона:

  • Стенлі Кубрик;

  • Брюс Лі;

  • Моніка Белуччі.

Символ нового року 2024 породжує в людях мовчазність і працьовитість. Вони досягають поставлених цілей власними силами, а не сподіваючись на чиєсь заступництво.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Китайський календар 2024 і новорічний стіл

Скоро настане 2024 рік: яку тварину за східним гороскопом ми зустрічаємо? - фото №4

Традиційна страва в Китаї на Новий рік - пельмені цзяоцзи. В один із них ховають монетку на удачу. Ви можете спробувати приготувати або цю традиційну східну страву, або звичайні наші пельмені. Навряд чи Дракон надто образиться. Щодо монетки - на ваш розсуд. Можна заховати її всередині, якщо за столом не буде дітей.

Не можна уявити новорічний стіл у Китаї без нянь гао - солодкого рисового пирога. Це і десерт чудовий, і подарунок рідним і близьким людям прекрасний.

На стіл подайте відварений, смажений або приготований на пару рис, плов, страви з риби, свинини та птиці. А на десерт Дракону дуже припадуть до душі цитрусові.

Що стосується оформлення святкового столу, то символ 2024 року за східним календарем полюбляє золотисті, сірі, білі, сріблясті тони.

Східний календар 2024: які подарунки краще подарувати?

Скоро настане 2024 рік: яку тварину за східним гороскопом ми зустрічаємо? - фото №5

Вважається, що немає кращого подарунка, ніж гроші, коли настає рік Дракона. І краще подаруйте їх у червоному конверті, як це люблять робити китайці на День народження, весілля та Новий рік. У них навіть є назва для цього конвертика: хунбао.

Ще однією давньою традицією є дарування фруктів близьким людям. Особливо часто в подарунок обирають апельсини. Але не варто пропонувати на новорічному столі груші, оскільки вони вважаються символом розлуки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зі стравами та подарунками розібралися. Але не забувайте, що 2024 рік за східним календарем потрібно зустріти ще й у відповідному одязі. Чи можна одягатися яскраво?

Прийдешній рік 2024 за китайським календарем: обираємо найкраще вбрання

Скоро настане 2024 рік: яку тварину за східним гороскопом ми зустрічаємо? - фото №6

У Китаї вірять, що удачу Дракону приносять золотий, срібний і сіро-білий кольори. Це відтінки аристократичні, благородні, але водночас не надто яскраві, строкаті.

На свято багато хто одягається в червоне, але цього року від нього краще за можливості відмовитися.

А як же зелений колір? Хіба він не до душі Дракону? Будете здивовані, але і цей колір не підходить, особливо, якщо ви самі народжені в цей рік за східним гороскопом. Синій колір за святковим столом на цей Новий рік теж удачі не принесе.

Ох, і примхливий Дракон! Тож саме час, поки залишилося кілька тижнів, почати вибирати вбрання для новорічної ночі. Символ 2024 року за східним календарем зобов'язує мати дорогий вигляд, тож ніяких паєток і дешевих тканин.

Ви матимете просто шикарний вигляд, якщо обзаведетеся вбранням, що імітує традиційний китайський костюм. Як мінімум, серед гостей виділитеся і точно сподобаєтеся новому символу року. Віддайте перевагу сукні-кімоно або вбранню з шифону.

Чи варто боятися символу 2024 року, який також є до того ж високосним?

Скоро настане 2024 рік: яку тварину за східним гороскопом ми зустрічаємо? - фото №7

Наступного року настануть зміни на краще! Пора відкинути необґрунтовані страхи перед високосним роком. Вони не мають нічого спільного з реальністю, тим паче, що свій світ і свій настрій людина творить сама.

Уже зараз у всіх гороскопах вказується, що рік Дракона принесе закоханим романтику і душевний підйом. А тим, хто шукає підвищення кар'єрними сходами, також випаде шанс. Буде маса приводів і можливостей зробити світ навколо кращим:

  • ви можете зайнятися благодійністю;

  • зараз дуже актуальні різні волонтерські проєкти;

  • просто допомогти тим, кому гірше і складніше, у 2024 році саме час!

Подумайте заздалегідь, як ви хочете зустріти і провести 2024 рік, символ якого викликає такі суперечливі почуття у багатьох людей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що підготував Зелений Дракон для всіх знаків Зодіаку. Кому пощастить більше за всіх інших - дізнавайтеся в нашому новому матеріалі!