Ворожіння на Новий рік від наших пращурів: для чого потрібні огірки, мед і хліб

Езотерика та астрологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Здавна грудень вважався одним із найпопулярніших місяців для ворожіння. Наші пращури використовували для своїх ритуалів чимало підручних речей, включаючи їжу. Раніше ми писали про новорічні забобони, а тепер розкажемо про нестандартні способі ворожіння.

Аби дізнатися, яким буде життя, і що чекає далі, люди ворожили, пише ukr.media. Вважалося, що новорічна ніч — магічна, і розкриє таємниці майбутнього.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ворожіння на хлібі

Це ворожіння — для незаміжніх жінок. Візьміть миску, налийте в неї воду. Потім киньте туди хліб. Якщо він залишиться на поверхні, то ймовірніше за все у прийдешньому році буде весілля.

Ворожіння на воді

Візьміть 4 склянки води, і в 3 покладіть різні інгредієнти: мед, сіль, лимонну кислоту. Четверту залишіть чистою. Накрийте склянки серветкою та змініть їхні місця, заплющивши очі.

Яка склянка попалася:

  • з медом — у майбутнього чоловіка буде добрий характер

  • із сіллю — до сліз у шлюбі

  • кисла вода — до сумного шлюбного життя

  • чиста вода — до щасливого шлюбу

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ворожіння на солоних огірках

Це ворожіння для дівчини, яка хоче вийти заміж. На ніч потрібно з'їсти солоні огірки та лягти спати, промовляючи: “Хто мій суджений, хто мій ряджений, той мене й напоїть". Зазвичай у сновидінні з'являється майбутній наречений.

Раніше ми писали про ранкові ритуали, які притягнуть щастя. Езотерики розповіли, що робити, аби холодна зима стала затишною і гармонійною.

Фото: Pinterest