Оцінить кожен автомобіліст: як зекономити пальне. Поради, що дійсно працюють

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зважаючи на високі ціни на пальне  кожен автомобіліст використовує будь-які поради , які допоможуть зекономити кошти. Основним принципом всіх водіїв є якомога більше економити паливо.

Щоб не довелося обирати між можливістю їздити на авто чи  пересісти на громадський транспорт, варто знати поради, які допомагають економити пальне. Як зменшити споживання палива за допомогою 5 порад, розповідає santeplusmag .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Допоможе сонце

Коли температура знижується транспортні засоби, які залишаються на вулиці, замерзають, незалежно від якості палива, чи вжитих заходів щодо контролю рівня масла чи акумулятора. Подача палива ускладнюється, але  простий спосіб  може позбавити вас від хвилювань, і вам не потрібен бортовий комп'ютер!

Достатньо припаркувати ваш автомобіль у тому напрямку, звідки сходить сонце. Тоді він буде швидше заводитися, і ви заощадите паливо і продовжите термін служби двигуна автомобіля.

2. Миска з водою

Багато водіїв переходять на плавне водіння. Зміна навичок водіння допомагає споживати менше пального і захищає планету. Принцип водіння полягає у тому, щоб не гальмувати різко і не газувати.

Тому деякі водії розташовують миску з водою на пасажирському сидінні і спостерігають за тим, як вони їдуть. Якщо сидіння лишається сухим, то водіння було плавним. Це означає, що ви зекономили пальне, внаслідок ваших зусиль.

3. Загруженість автомобіля

Ви можете зменшити навантаження на свій автомобіль, щоб обмежити споживання палива. Приберіть із автомобіля все непотрібне та уникайте завантажувати  важкими  предметами, якщо це не потрібно.  Також відрегулюйте тиск у шинах, щоб оптимізувати витрату палива. Двигун витрачає багато палива, якщо авто перевантажене. Приберіть все зайве у салоні і бардачках, а також демонтуйте багажник на даху, якщо це можливо.

4. Рух навпаки

Ще одна проста, але досить дієва порада. Рух заднім ходом може допомогти заощадити паливо. Під час паркування пам’ятайте про рух заднім ходом, це більш безпечно для ваших пасажирів і легше маневрувати під час виїзду.

5. Кондиціонер

Одним з найважливіших факторів, що призводять до надмірного споживання дизельного або бензинового палива, є використання кондиціонера. Коли він ввімкнений то споживає значну кількість палива.

Автомобільний кондиціонер потребує багато енергії. Тому використовуйте його лише тоді коли це абсолютно необхідно, а решту часу намагайтеся його не використовувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для досвідченого водія дуже важливо вміти з першого погляду відрізняти хороший дизель від неякісного. Адже від цього залежить стан вашого автомобіля.