Як відрізнити неякісний дизель за лічені хвилини: водійський лайфхак

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ціни на пальне ростуть з надзвичайною швидкістю. Іноді водії задумуються над тим, що вигідніше скоро буде ходити пішки, чи придбати вживане авто , адже обслуговування автомобіля обходиться дуже дорого.

Тому дуже важливо, щоб дороге пальне було відповідної якості і не завдало шкоди вашому транспортному засобу. Як вибрати якісне пальне, розповідають progrosh i.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Бажаючи знайти найкраще пальне, ви можете перевірити дизель самі, власними силами. Дизель повинен мати характерний запах, колір та відповідну в'язкість, адже не всі станції пропонують високоякісну сировину.

Який дизель можна вважати якісним

Визначити якість може лише лабораторна експертиза. Однак, є деякі певні ознаки, за якими ви можете самостійно зрозуміти якість сировини, а саме:

  • Відсутній осад – хороша суміш однорідна за  структурою,  а при відстоюванні не залишає осаду на дні посудини. Пальне, яке залишає осад, має велику кількість твердих частинок, здатних негативно вплинути на роботу двигуна;

  • має правильний колір – нормальний колір дизельного пального повинен бути жовтим або світло-коричневим;

  • має правильну в’язкість – він має бути не рідким, як бензин, але і не занадто тягучим.

Як ще можна перевірити якість

Аналіз зовнішнього вигляду дизеля

Налийте невелику його кількість у скляну посудину та перевірте колір сировини.

Паперовий фільтр

 Капніть на паперовий фільтр  трохи солярки та подивіться, який слід залишається після її висихання. Якщо він світлий і практично непомітний, значить паливо якісне, а якщо залишилася темна пляма, отже сировина погана.

Перевірка запаху

У дизеля запах не повинен бути занадто гострим або неприємним, якщо  він просто б'є в ніс - це свідчить про сторонні домішки.

Що робити, якщо заправили автівку неякісним бензином

Якщо сталося так, що на АЗС водію продали неякісне пальне, тоді потрібно:

  • зафіксувати проблему;

  • зберегти чек;

  • звернутися до Держпродспоживслужби;

  • вимагати відшкодування грошей;

  • надати розголосу даній ситуації. Найефективніший для цього спосіб — опублікувати інформацію в одній із багатьох соціальних мереж, особливо місцевій, а також лишити відгук на сайті АЗС.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви будете дотримуватися розумних порад, то можете захистити свій автомобіль від можливого ламання і серйозних проблем. Адже варто знати, як вибрати хороше пальне і що потрібно міняти щороку у вашому транспортному засобі.