Немає подряпин, але знижується чутливість дисплея: чи потрібно насправді клеїти захисну плівку на екран телефону

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Довгий час виникали дискусії щодо необхідності захисту екрана смартфона. Почалися вони з моменту появи сенсорних екранів, коли перші дисплеї були дуже недовговічними та схильні до пошкоджень. Згодом телефони стали якіснішими, проте люди поділилися на два табори: тих, хто "за" захисну плівку, та тих, хто "проти".

Захисні плівки та чохли стали порятунком, забезпечуючи пристроям додатковий ступінь безпеки. Проте з розвитком технологій, сучасні екрани стали стійкішими до різних видів впливів. Сьогодні досить складно подряпати чи розбити екран, тож необхідність у захисній плівці зменшилася.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Проте існують люди, які вважають за краще зберегти додатковий захист і мають свої аргументи. Наприклад, вони стверджують, що використання захисту може збільшити вартість продажу смартфона після використання, оскільки пристрій зберігає свій первинний вигляд.

Опоненти захисних аксесуарів часто глузують з прихильників, вважаючи це зайвими витратами та втручанням у дизайн, задуманий виробником. Такий захист може навіть погіршити зовнішній вигляд телефону. Розберімося з усіма "за" і "проти".

Навіщо потрібна захисна плівка для телефону?

  • Захист гарантує запобігання пошкодженням, особливо подряпинам.

  • У разі падіння плівка не тільки захищає екран від подряпин, а й запобігає утворенню тріщин.

  • Захист зберігає зовнішній вигляд телефону, що може збільшити його вартість.

  • Заміна плівки раз на пів року дешевша, ніж заміна розбитого екрана.

  • Плівка може додати йому додаткові функції, недоступні без неї, такі як зниження відблисків на сонці, матовий ефект та захист даних від підглядання.

Аргументи проти використання плівки

  • Захисні аксесуари можуть погіршити вигляд телефону, що робить його менш привабливим.

  • Чутливість сенсорного екрана може зменшитись, що позначається на відгуку на команди.

  • Під плівкою може накопичуватися пил. З часом вона може почати відшаровуватись, заважаючи нормальному використанню телефону.

  • Поява подряпин на плівці може створювати неприємні райдужні розводи.

  • Виходячи з вивчення та оцінки переваг та недоліків додаткового захисту, кожен користувач повинен самостійно вирішити, чи потрібна йому плівка для захисту екрана чи ні.

Зазначимо, що використовувати захист варто тим, хто планує продавати свій смартфон після використання і хоче зберегти його привабливий зовнішній вигляд, знаходиться в агресивних умовах, а також придбав дешевший апарат і хоче продовжити його термін служби. А ось відмовитися від плівки можуть користувачі, які дбайливо ставляться до своїх телефонів або не вважають зовнішній вигляд смартфона критично важливим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, навіщо заклеювати камеру на ноутбуці чи комп'ютері. Виявляється, постійне включення камери може призвести до серйозних ризиків.