Обережно, прихована камера! Дізнайтеся, навіщо заклеювати камеру на ноутбуці чи комп'ютері

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

У багатьох з нас є вдома вебкамера, якою ми користуємося для спілкування з друзями або записування відео. Проте деякі експерти попереджають, що постійне ввімкнення камери може призвести до серйозних ризиків.

На порталі pixelinform.com пишуть , що в мережі існує велика кількість шкідливих програм, які можуть отримувати доступ до інформації на жорсткому диску. Це програмне забезпечення може використовуватися для крадіжки особистих даних з пристроїв та навіть для того, щоб стежити за їх власниками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для чого заклеювати камеру на ноутбуці чи комп'ютері?

Багато шкідливих програм можуть проникнути в систему, під виглядом прихованих файлів, що схожі на документи або фотографії. А потім бути використані для збору компромату або стеження за конкретними особами. Тож краще захистити себе і заклеїти камеру.

Крім того, це програмне забезпечення може використовуватися у сфері маркетингу для просування спеціальних товарів чи послуг. Тому важливо не лише закривати камеру, але також використовувати антивірусне програмне забезпечення для виявлення шкідливих програм з метою підвищення рівня безпеки та конфіденційності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А також дізнайтеся, чому небезпечно не знімати чохол перед зарядкою телефону. Ми розповіли,  чим це загрожує вашому пристрою.