Салон машини буде пахнути, як дорогий бутик: робимо крутезний ароматизатор своїми руками

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Неприємний запах у машині здатен зіпсувати настрій і погіршити поїздку. Щоб перебувати у машині було максимально комфортно потрібно забезпечити у ній приємний аромат.

Асортимент ароматизаторів у салон досить різноманітний. Запах цитрусових, морського бризу, хвої чи карамелі. Але вони не тримають стійкість довгий час і швидко вивітрюються. Редакція Хочу! пропонує зробити ароматизатор у авто самостійно, з тим запахом, який вам найбільше подобається.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Салон машини буде пахнути, як дорогий бутик: робимо крутезний ароматизатор своїми руками - фото №1
  1. Якщо ви полюбляєте каву і не уявляєте без неї свій день, то можна змайструвати ароматизатор і у салоні пахнутиме, як у кав'ярні. У маленький полотняний мішечок насипте зерна улюбленого сорту кави. Аромату вистачить на місяць. До того ж зерна забиратимуть зайву вологу з салону. Мішечки також можна наповнити лавандою чи спеціями.

  2. Придбайте у аптеці ефірну олію з приємним запахом. Покладіть у малу місткість вати чи поролону, капніть кілька крапель олії і насолоджуйтесь.

  3. Щоб зробити гелевий ароматизатор потрібно:

  • желатин;

  • гліцерин;

  • ефірна олія;

  • ємність для наповнення.

Розведіть желатин до однорідної суміші, додайте 1 ч.л гліцерину, щоб не пересихав желатин і кілька крапель ефірної олії. Розлийте суміш по ємкостям, можна використати банки з-під крему чи ароматизатори, які закінчилися.

Якщо ви берете олію цитрусових - капайте більше, адже вона найшвидше вивітрюється. У кришечках зробіть невеликі отвори, щоб запах проникав поступово. Вуаля! Ароматизатор готовий.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви зробили кілька баночок з ароматом, то можна презентувати їх друзям на подарунок. Водії оцінять такий ароматизатор, лише не забудьте гарно прикрасити баночки.