Не заряджається телефон? Розповідаємо, чому так стається і що треба робити у такій ситуації

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Заряджання мобільного пристрою - звична для більшості користувачів процедура, яка зазвичай не викликає труднощів. Однак іноді стається ситуація, коли рівень заряду акумулятора не збільшується навіть при підключенні зарядного пристрою. Що ж робити у такому разі? Дізнайтесь у нашому матеріалі! А також не пропустіть статтю про те, чому сильно нагрівається телефон .

Перед тим як розпочати розв'язання проблеми, необхідно виявити її джерело. Існує п'ять найпоширеніших причин, через які гаджет може відмовлятися заряджатися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Пошкоджено зарядний пристрій. Можливо, мобільний пристрій не заряджається через пошкодження шнура зарядного пристрою. Не виключено, що проблеми виникли із блоком живлення. Перевірте стан пристроїв. Якщо видно обриви, заломи, сколи та потертості, то зарядний пристрій, швидше за все, потрібно замінити.

2. Пошкоджено гніздо живлення. Іноді проблема полягає у пошкодженні роз'єму. Якщо причина в забитому пилом і брудом отворі, гніздо слід акуратно прочистити. У разі окислення контактів буде потрібна допомога фахівців сервісного центру.

3. Проблеми із розеткою. Можливо, просто перестала працювати розетка. Щоб переконатися, чи не в ній проблема, під'єднайте смартфон до іншої розетки або до ноутбука.

4. Проблеми із програмним забезпеченням (ПЗ). Іноді виникають проблеми через програмний збій. Перезавантаження може бути достатньо для того, щоб смартфон "згадав", як заряджатися.

5. Проблеми з акумулятором. Якщо зарядний пристрій, розетка та програмне забезпечення в порядку, можливо, акумулятор вийшов з ладу. У такому разі єдиним рішенням буде заміна акумулятора.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, чому не можна залишати зарядку в розетці . Виявляється, ця шкідлива звичка може призвести до серйозних проблем.