Як вибратися зі снігової пастки: що робити, якщо авто засипало снігом

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якщо ви не зберігаєте своє авто у гаражі, то у сніжну погоду зранку можна очікувати на сюрприз. Це хороша можливість зайнятися фізичними навантаженнями та порухатися, поки відкидається весь сніг.

Сніг може бути різним, тому і звільняти машину з пастки доведеться різними способами. Як не допустити таких ситуацій, та правильно діяти, якщо машину засипало снігом, розповідає autoporady.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Як вибратися з снігової пастки: що робити, якщо авто засипало снігом - фото №1

Щоб уникнути таких ситуацій:

  • При можливості ставте машину під навіс, у гараж чи накривайте спеціальним чохлом.

  • Якщо прогноз погоди обіцяє нічний снігопад, пошукайте поряд підземний паркінг.

  • Не ставте машину на тому боці вулиці, де незабаром може проїхати прибиральна машина, адже це утворить сніговий бар'єр для ваших коліс.

  • Зауважте. на якому боці вулиці у заметіль машини не замітає снігом.

Як діяти, коли машину засипало снігом:

  1. Не намагайтеся відразу рушити з місця: це практично завжди призводить до буксування і ще глибшого закопування машини.

  2. Спочатку необхідно розчистити доступ до водійських дверей, щоб запустити двигун і почати прогрівати салон – а вже потім прибирати сніг ззовні машини.

  3. Намагайтеся уникнути потрапляння снігу з даху до салону – висушити сидіння і килимки взимку дуже непросто.

  4. Скидаючи сніг з машини, розміщуйте його у місці, де він не заважатиме руху машини.

  5. В першу чергу прибирається сніг перед колесами, і чим довшими будуть доріжки перед кожним, тим краще. Якщо машина має стартувати не по прямій, а з поворотом, від снігу мають бути чистими всі траєкторії, по яких підуть всі чотири колеса. Не варто сподіватись, що машина подолає глибокий сніг силою свого двигуна.

  6. У випадку невеликої відстані між припаркованими машинами  прибирати сніг треба особливо ретельно, адже буксування в такій ситуації часто закінчується можливістю торкання сусідньої машини.

  7. Якщо паркувальне місце у снігу, починайте рушати з місця лише з прогрітим двигуном, бо на холодному моторі більше ймовірність забуксувати або отримати занос.

Як вибратися з снігової пастки: що робити, якщо авто засипало снігом - фото №2

Також не забувайте:

  • Очищувати світлові прилади та фари;

  • очистити вікна та дзеркала;

  • прибрати сніг з дату;

  • почекати, поки прогріються усі вікна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Досвідчені водії знають, що на дорозі потрібно бути готовим до різноманітних ситуацій. Для цього необхідно возити у машині необхідні речі, які можуть знадобитися.