Не працює камера на телефоні? Без паніки! Дізнайтеся 3 причини, які могли спровокувати цю проблему

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Іноді телефон починає нас дивувати. Сам собою перезавантажується або відмовляється робити фотографії. Чому так відбувається? Читайте у нашому матеріалі!

Якщо камера перестала працювати на телефоні, не потрібно панікувати. Є три цілком зрозумілі причини, які можуть спровокувати цю проблему. Для відновлення функціональності камери необхідно виявити джерело проблеми та вжити відповідних заходів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Програмний збій

Проблеми з камерою часто виникають у власників нещодавно придбаних смартфонів, але можуть виявитися і при тривалому використанні гаджета. У більшості випадків проблему можна вирішити простим перезавантаженням пристрою або оновленням важливих програм. Якщо ці кроки не призводять до результату, рекомендується звернутися по допомогу до сервісного центру.

Шкідливі програми

Якщо ви нещодавно завантажували файли з ненадійних джерел, можливо, ваш пристрій зазнав впливу шкідливого програмного забезпечення, що може призвести до непрацездатності камери. Щоб запобігти подібним проблемам, намагайтеся використовувати антивірусне програмне забезпечення та встановлювати програми лише з безпечних джерел.

Забруднення камери

Якщо під час увімкнення камери на екрані з'являється чорний прямокутник або нечітке зображення, можливо, об'єктив запилився або покритий чимось. Для розв'язання цієї проблеми рекомендується оглянути камеру, видалити зайві предмети або пил з об'єктива, після чого пристрій знову буде готовий до створення якісних фотографій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, чому телефон не заряджається . Ми розповіли, що потрібно робити в такій ситуації.