Що робити, якщо авто заблокували з обох сторін? Поради для звільнення з "пастки" (ВІДЕО)

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото паркінг з багатьма авто
Фото: automoto.ua

Як вибратися з заблокованої пастки

Уявіть собі ситуацію: ви повернулися до автівки і помітили, що вона заблокована з обох сторін. Чекати власників чи намагатися самостійно вибратися з цього "бутерброду"? Викликати евакуатор лише в останню чергу, адже це дорого і довго.

У такій ситуації може опинитися кожний водій. Тому ми розповімо, як краще поводитися і як звільнити машину з такого полону. Правильні дії показує оглядач Катерина у відео на tiktok.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Немає ніякого сенсу нервувати і злитися. Огляньте машини, які вас заблокували, можливо водії залишили на лобовому склі контактні дані, коли поспішали. 

Якщо ви паркувалися біля об'єктів з охороною можна спробувати звернутися до консьєржа та спробувати знайти власників авто. Якщо ці варіанти не принесли результату, спробуйте вивільнитися самостійно. 

Що робити, коли вас заблокували:

  • Ввімкніть Drive;

  • виверніть кермо повністю вправо;

  • натисніть на газ;

  • далі повністю вліво;

  • задню передачу назад;

  • тоді виїжджайте.

Головне, не намагайтеся прибрати чужу машину самотужки за допомогою троса чи штовхаючи її. Це може загрожувати наслідками для вас:  пошкодження чужого транспортного засобу, або вважатися за спробу викрадення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Намагайтеся при паркуванні не допускати таких ситуацій, принаймні залишайте у такому випадку свої контактні дані на видному місці. Раніше ми розповідали, хто кращий водій: чоловік чи жінка. Проведені дослідження дали точну відповідь на це питання.