Перевірте - чи є ви у списку: які авто в Україні підпадають під транспортний податок (ПЕРЕЛІК)

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото червоний McLaren
Фото: https://kartinki.pics/

Перелік авто, які підлягають транспортному оподаткуванню

В Україні за деякі транспортні засоби потрібно сплачувати додатковий податок. У цьому переліку автомобілів, за які доведеться додатково сплачувати податок, опинилися бензинові, дизельні, гібридні та електрокари.

Детальний повний перелік транспорту для додаткового оподаткування опублікувало видання Topgir. У перелік входить 184 моделі таких марок як Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rivian, Tesla та інші.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сума податку, якій доведеться заплатити - 25 тис. грн. Фізичні особи мають сплатити його протягом 60 днів після отримання повідомлення; юридичні - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

На фото розрахунок вартості легкових авто
Фото: https://topgir.com.ua/

Під податок підпадають автомобілі віком до 5 років та вартістю від 375 мінімальних зарплат, тобто від 2 662 500 грн. Зараз мінімальна зарплата в Україні становить 7100 грн.

На фото перелік авто
https://topgir.com.ua/
На фото перелік авто
https://topgir.com.ua/
На фото перелік авто
https://topgir.com.ua/
На фото перелік авто
https://topgir.com.ua/

Цікаво, що у переліку міністерства економіки відсутні такі моделі як: Rolls-Royce та суперкар McLaren, яких в Україні є досить немало.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували перелік новинок моделей авто , які побачать світ у 2024 році. Якщо плануєте змінювати чи придбати машину, придивіться до них заздалегідь.