Це точно зіпсує ваш блендер: 6 продуктів, які не можна класти у чашу

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото блендер
Фото: aliexpress

У блендері можна використовувати не усі продукти

При купівлі кухонної техніки люди звертають увагу на надійність, адже хочеться, щоб довго працювала та не довелося змінювати через короткий час. Але не усі господині знають, що до псування та ремонту техніки можуть призводити продукти, які не можна класти у блендер.

Стандартний блендер чи потужний агрегат однаково реагують на заборонені продукти. Тому краще дізнатися, що уникати класти у чашу техніки, щоб не довелося лагодити, розповідає realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гаряча їжа та рідини. Жоден рецепт не передбачає розміщення у блендері гарячих інгредієнтів. Для цього можна використати занурювальний апарат або дочекатися, поки їжа охолоне.

Зерна кави. Вони досить тверді, тому з часом призведуть до затуплювання лез. До того ж рівномірного молоття ви не досягнете.

Лід. Такий інгредієнт також призводить до затуплення леза та подрібнює нерівно. Краще додати лід у смузі, а тоді занурити блендер.

Сухофрукти. У блендері добре використовувати свіжі та заморожені ягоди та фрукти. А у сухофруктів шкіряста, жорстка текстура у поєднанні з липкою внутрішньою частиною може затупити леза.

Картопля . Крохмаль і рідина створять консистенцію, схожу на гумку. Для приготування картопляного пюре добре використовувати м'ясорубку чи товкач.

Горіхи та мигдаль . Найкраще дрібнити горіхи ножем, без використання техніки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про новинки гаджетів і техніки , на які можна очікувати у 2024 році. Час придивитися до потрібних речей та обрати найкращі варіанти.