Якщо на сайті вже все "підчистили": як переглянути видалену сторінку через кеш браузера (ІНСТРУКЦІЯ)

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка за комп'ютером
Фото: techno

Відновити видалену інтернет-сторінку можливо

Досить часто важливий і необхідний контент стає недоступним. Тому потрібно вміти можна знайти видалену веб-сторінку коли вона видалена чи сайт тимчасово не працює. Важлива інструкція, які і необхідні комбінації клавіш значно допомагають у роботі.

Кілька важливих підказок допоможуть вам у цій справі. Потрібно знати, що і як робити, щоб відновити втрачену інформацію, розповідає prostir.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як знайти видалену сторінку

  • Коли необхідна вам сторінка (або певна її частина) була видалена зовсім недавно, найшвидший спосіб відновити її знову – це Google кеш. Пошуковик записує та зберігає у кеш-пам’яті останню версію сторінки впродовж певного часу навіть після її видалення.

  • Потрібно вставити оператор [cache:] перед посиланням на сторінку, щоби перевірити останню записану версію.

  • Знайти давніші зміни на сторінці: архівні версії можна перевірити за допомогою інтернет-архіву веб-сторінок. Треба вставити посилання на сторінку та натиснути Browse history.

  • В наступному вікні з’явиться календар та шкала часу, на яких будуть позначені всі заархівовані копії сторінки.

  • Вибравши дату та годину, архів покаже, як в цей момент виглядає потрібна вам сторінка.

  • Якщо сторінки поки що немає в архіві, то можна додати її власноруч і надалі сервіс періодично записуватиме її копії. Для цього треба ввести зображення в поле пошуку та натиснути Save this url in the Wayback Machine.

  • Робити власні архівні копії сторінок з важливою інформацією досить важливо. Зроблені у Wayback Machine скриншоти неможливо редагувати, що забезпечить їхню правдивість.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна відновити втрачений документ Microsoft Word. Адже від такої ситуації ніхто не застрахований.