Чи можна "ганяти" пралку кілька разів підряд? Скільки часу необхідно відпочивати техніці між циклами

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото пральна машинка з одягом
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Скільки часу пральна машинка має відпочивати між циклами прання

Для багатьох господинь запускати машинку кілька разів поспіль звичайна справа. Особливо, якщо на прання виділений один вихідний, втрачати дорогоцінний час зовсім не хочеться. Але такі дії можуть спричинити ламання техніки і замість випраної білизни доведеться викликати майстра.

Хоча пральна машинка це лише звичайна техніка, але їй потрібно давати перепочинок перед наступним завантаженням. Якою має бути перерва між пранням, щоб не зашкодити, розповідає pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Неправильне користування пральною машинкою, надмірне завантаження чи безперервна робота може призвести до того, що домашня “помічниця” перегріється чи вийде з ладу. В першу чергу страждає нагрівальний тен і зливна помпа, іноді першим з ладу виходить двигун. Такий ремонт буде надто дорогим, іноді вартувати майже, як нова техніка.

Яка перерва та кількість циклів оптимальна

Рекомендується використовувати пральну машинку 4-5 разів на тиждень та не більше одного-двох разів на день. Перерви між циклами прання мають бути якнайменше 20 хвилин, а краще - 2-3 години. Це дасть можливість пралці не перегріватися та відпочити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Доглядати за машинкою потрібно правильно, щоб користуватися максимально довго. Також важливо знати, що не можна додавати при пранні , щоб не зіпсувати техніку.