Чекатимете відповіді даремно: 5 речей, які дуже дратують у листуванні

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото написаний лист
Фолто: https://publish.com.ua

При листуванні важливий етикет

Грамотно написаний лист викликає довіру, додає настрою і з’являється бажання відповісти якнайшвидше. Тому важливо дотримуватися певних правил та уникати речей, які надзвичайно дратують людей у листуванні.

Іноді, коли людина читає листа, то може відчути сильне роздратування, і навіть гнів. Які речі сильно “тригерять” у листуванні, розповідає pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Грамотність. Якщо на відсутність тире чи лапок, ще можна закрити очі, то помилки, імена з маленької букви чи відсутність крапки у кінці речення може змусити видалити адресата чи не відповідати йому взагалі. А якщо це ще й ділова кореспонденція - то просто біда.

Починайте листа правильно . Коли людина пише у справі, то стандартне: “Привіт, як справи?” чи купа смайликів можуть просто допекти до живого.

Оформлення. Чомусь багато людей вважають прикольним надсилати текст по одному слову, у стовпчик. Такий лист може змусити кинути телефон у стіну.

Аудіо . Не завжди є можливість прослухати аудіоповідомлення. Тому перед відправленням буде не зайвим уточнити, чи такий формат зручний для адресата.

Лайка. Які б емоції вами не керують, лайливі слова неприпустимі у будь-якому листуванні, спілкуванні та просторі.

Листи у нікуди. Коли повідомлення лишається без відповіді, це надзвичайно дратує. Мова не іде про спам, але на листи має бути реакція. Принаймні, одне слово написати не важко.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, яке значення мають смайлики . Та чому деякі з них не варто використовувати у листуванні, хоча мова емодзі є досить популярна в інформаційному просторі.