Мова емодзі: ці смайлики не варто використовувати у листуванні

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото смайлики
Фото: http://www.zvenlib.in.ua/

Емодзі - сучасний інструмент комунікації

Кожен сучасний телефон та гаджет має вбудовану мову емодзі. Це новий універсальний інструмент комунікації. Смайли, появою яких ми завдячуємо Японії, активно використовуються у повідомленнях та особистому листуванні з коханим.

Багато людей вже звикли замінювати слова веселими чи сумними смайликами у листуванні зі знайомими чи друзями. Але чи допустимо використовувати їх у кореспонденції, щоб бути правильно зрозумілим, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Емодзі допомагають виразити емоції, які переповнюють людину та сприяють полегшенню спілкування. Проте від деяких з них потрібно відмовитися.

Які смайлики не використовувати при листуванні:

“Палець вгору”. Зазвичай, це застосовується, що виразити схвалення чи погодження. Але фахівці пояснюють, що це має пасивно-агресивний і грубий настрій.

Смайлик “божевільного обличчя”. Зображення косоокого смайла з висунутим язиком. Часто люди використовують його, щоб показати, що вони засмучені чи не почуваєтеся безпечно. На думку фахівців ви не можете довіряти співрозмовнику, ніби у вас немає особистих кордонів. Краще використати грайливий підморгуючий смайлик із висунутим язиком.

Смайлик "одурманене обличчя". Це викликає хибне враження і зайві питання: людина схиблена чи п’яна?

Смайлик “янгол”. Може скластися враження, що людина боїться взяти відповідальність за свою поведінку. Ви думатимете, що це мило, але насправді інфантильно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про етикет сучасного спілкування. У яких випадках можна дзвонити людині, а у яких - краще зателефонувати, щоб не здатися нав’язливою нахабою.