Ви будете здивовані! Цих речей про свій смартфон ви точно не знали – 7 цікавих фактів

Гаджети та авто
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Мобільний телефон
Цікаві факти про мобільні телефони. Фото: freepik.com

Сьогодні ми не можемо уявити і дня без смартфона. Розповідаємо факти про перші мобілки та сучасні гаджети, про які ви точно не знали

Без мобільного телефону сьогодні не обійтись. Хто б міг подумати кілька десятиліть тому, що з людиною можна буде зв'язатися у будь-який час, в будь-якому місці, і не просто поговорити, а й побачити її по відеозв'язку! Смартфони скорочують відстані та прискорюють час, а ще у них є безліч корисних функцій, які допомагають нам у повсякденному житті.

Мобільний телефон так міцно увійшов у наше життя, що може спричинити навіть залежність. Про це також є цікаві історії. Але так було не завжди, розповідає джерело Tut Cikavo. Перші мобільні телефони були справжнім дивом. Ви дізнаєтеся про перший дзвінок по мобільному та про інші цікаві факти, про які точно не знали.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

📱 Перший мобільний телефон у світі

Перший мобільний телефон у світі, а точніше його прототип, був винайдений у 70-х роках. Тільки уявіть собі, на розробку цієї моделі знадобилося понад 15 років та близько 90 мільйонів доларів США! Вага цієї «цеглини» була понад 1 кг, а розміри – 22,5×12,5×3,75 см. Усередині містилося понад дві тисячі різних деталей, а батареї вистачало лише на 20 хвилин розмови. Модель називалася DynaTAC, а компанія відома всім і кожному на сьогоднішній день – Motorola.

📱 Перший дзвінок по мобільному

Перший дзвінок з мобільного в історії було здійснено саме з цього ж агрегату. Його зробив у 1973 році Мартін Купер, співробітник Motorola. Як ви вважаєте, кому зателефонував Купер? Своєму головному конкуренту Джоелу Енджелу з компанії AT&T – найбільшій на той час. Він похвалився, що стоїть просто на вулиці і розмовляє з Джоєлом по телефону без всіляких проводів! Той спочатку не повірив, але згодом таки довелося. Через 10 років DynaTAC вийшов у продаж, і коштувало це диво техніки 4000 доларів.

📱 Перший смартфон у світі

Перший смартфон у світі з'явився 1992 року як концепт, а 1994 року вже вийшов у продаж за ціною 900 доларів США. Він включав не тільки функції дзвінків і повідомлень, а й органайзер, факс, електронну пошту, і навіть кілька ігор. Найдивовижніше, що вже тоді в моделі Simon марки IBM не було кнопок – все керування було сенсорним. А ось сама назва смартфон з'явилася в 1997 році з випуском на ринок компактного телефону Ericsson GS88 Penelope.

📱 Найпопулярніший мобільний телефон у світі

Думаєте, це якийсь iPhone з тиражем у 71,5 млн екземплярів? Зовсім ні, адже головний рекордсмен із продажу розійшовся по всьому світу в кількості 250 мільйонів. І це – Nokia 1100! Цей непримітний маленький кнопковий телефон із чорно-білим екраном вважається одним із найнадійніших. А ще в нього був ліхтарик, зручне нековзке покриття корпусу, захист від пилу і, звичайно ж, легендарна «Змійка»! Nokia 1100 був випущений у 2009 році та коштував 100 доларів. І, до речі, саме ця модель стала мільярдним проданим телефоном бренду Nokia.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📱 Чому SMS у 160 символів

Чому досі кількість символів у текстовому повідомленні на мобільних телефонах та смартфонах становить лише 160 символів? Ви колись замислювалися над цим? Нас часто мучило це питання, і ось відповідь на нього. Фрідхельм Хільбранд, який і вигадав SMS (Short Message Service – служба коротких повідомлень), довго думав, якою кількістю слів і символів можна передати дійсно важливу інформацію. На своїй друкарській машинці він пробував різні варіанти подібних повідомлень і дійшов висновку, що три рядки, в які міститься приблизно 160 символів, будуть найоптимальнішими.

📱 Мобільний телефон може викликати відхилення

Саме в смартфоні знаходиться досить велика частина нашого життя. Це не лише дзвінки та повідомлення, а й робочі процеси, повсякденні дії та, звичайно ж, соцмережі. Залежність від смартфона – це переважно залежність від соцмереж. А уявіть, що є ще й психічні відхилення, пов'язані із мобільними телефонами. Наприклад, телефонофобія – страх дзвонити чи приймати дзвінки з мобільного, номофобія – страх опинитися без телефону чи поза зоною доступу, фрігенсофобія – страх, що телефон може «розплавити» ваш мозок чи нашкодити йому.

📱 Найдорожчий смартфон у світі

Найдорожчий мобільний телефон у світі – Falcon SuperNova Pink Diamond на базі iPhone 6. Телефон був розроблений у 2014 році спільними зусиллями компаній Apple та Falcon, і представлений із ціною 48,5 мільйонів доларів. Нині його вартість перевищує 100 мільйонів. Корпус із рожевого золота або платини на вибір прикрашає великий діамант рожевого кольору у формі прямокутника. Інформація про тих, хто купив цю модель, компаніями не розголошується, але з чуток, звичайно, це найбагатші люди світу та переважно з арабських країн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ви би хотіли собі такий дорогий телефон? Чи вважаєте, що смартфон має бути надійною «робочою» конячкою? На цю тему ми розповідали, чому іноді краще купити дешевий смартфон замість дорогого, – дізнайтесь і ви!