Як врятувати телефон-потопельник самостійно: детальна інструкція

Гаджети та авто
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Що робити, якщо телефон впав у воду - як його врятувати, щоб не зламався - інструкція
Як врятувати телефон, який впав у воду. Фото: icoola.ua

Якщо іншого виходу немає, то треба спробувати реанімувати гаджет в домашніх умовах. Але при цьому важливо не зробити тільки гірше!

Смартфон — невід’ємна частина життя кожної сучасної людини. Але з ним може бути пов’язано немало неприємних ситуацій: починаючи від швидкої розрядки батареї, “безпричинного” неочікуваного зависання чи небажання підключатися до Wi-Fi й закінчуючи такими неприємними інцидентами як падіння телефона з висоти або його неочікуване “плавання”. Що робити з останньою проблемою якраз і розповідаємо у цій статті!

Якщо ваш телефон впав у воду, не потрібно панікувати! Насправді все не настільки погано, як ви собі думаєте. Як можна спробувати його реанімувати самостійно, знає gsminfo. Покроковою інструкцією ділимося з вами у цій статті!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що робити, якщо смартфон впав у воду? Інструкція

  1. По-перше, ми максимально швидко дістаємо його з рідини.

  2. Негайно вимикаємо пристрій.

  3. Далі розбираємо по повній: знімаємо чохол і дістаємо з телефона все, що тільки можна дістати (якщо там зйомний акумулятор — дістаємо його, виймаємо SIM-картку, картку пам’яті тощо).

  4. Протираємо усі деталі сухою м’якою тканиною.

  5. Залишаємо гаджет у такому вигляді щонайменше на добу, а краще — на дві.

Тільки після цього ви можете спробувати його увімкнути, щоб переконатися, що все працює.

❌ Однак майте на увазі, що цей спосіб НЕ ГАРАНТУЄ цілісності вашого гаджета - часом буває так, що вода швидко просочується до плати і через деякий час ваш смартфон все одно “гавкне” (тобто перестане працювати 🥲). Тому найкращим виходом, якщо у вас є така змога, буде звернутися до сервісного центру з ремонту телефонів. Розбір та висушування смартфона на сьогодні котує близько 200 грн — цілком адекватна ціна, зважаючи на те, що за домашньої “реанімації потопельника” ви можете залишитися взагалі без телефона, а новий за таку суму ви навряд чи купите.

Якщо ж можливості скористатися послугами спеціалістів немає, цей лайфхак може стати у пригоді. Головне — не експериментуйте з трюками на кшталт “висушити в рисі”, “продути феном” і т.д.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, що не можна робити з телефоном, коли він стоїть на зарядці. Ці 5 популярних звичок непомітно “вбивають” вашу батарею!