Телефон стоїть на зарядці і... розряджається: що з цим робити?

Гаджети та авто
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Смартфон на зарядці, фото
Фото створене ШІ, Хочу.ua

Описуємо найпопулярніші причини, через які телефон не хоче нормально заряджатися

Навіть такий простий процес як зарядка смартфона може перетворитися на проблему, якщо не знати деяких важливих нюансів. Раніше ми, наприклад, розповідали, чи можна розмовляти по телефону, коли він на зарядці. Тепер же розкажемо, що робити, якщо ви поставили гаджет на зарядку, а він замість цього розряджається.

З чим може бути пов’язана така проблема і як це виправити, інформує профільне видання gsminfo. За даними фахівців, причина може критися як у самому зарядному пристрої, так і у вашому телефоні. Далі розглянемо 5 найпоширеніших причин виникнення проблеми із зарядкою телефона.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

#1. Проблема з кабелем

Щоб перевірити, чи криється проблема у кабелі від зарядки, потрібно насамперед її оглянути на наявність зламів шнурка та порваної ізоляції. Також можна взяти інший зарядний шнур і спробувати підключити смартфон до адаптера ним.

#2. Неякісний зарядний пристрій

Якщо зарядка повільно заряджає ще з першого дня її використання, скоріше всього, ви придбали неякісний продукт або ж він не підходить до моделі вашого смартфона. Таке трапляється, наприклад, з малопотужними ЗП, які не відповідають характеристикам вашого гаджета. Вихід в такій ситуації тільки один: придбати інший зарядний пристрій.

#3. Проблема з гніздом для зарядки самого смартфона

Переконайтеся, що кабель щільно заходить у спеціальний роз’єм телефона. Якщо гніздо розхитане і зарядка “ходить” при підключенні, це проблема — телефон потрібно занести в ремонт. Також іноді трапляється, що гніздо для зарядки забивається пилом та брудом. В такому разі є два варіанти: спробувати самостійно максимально акуратно його почистити або ж занести у сервісний центр.

#4. Тимчасовий збій у роботі смартфона

Якщо така проблема у вас виникає час від часу, але минає сама по собі, це може свідчити про тимчасові збої у роботі телефона. Допомогти виправити ситуацію може перезавантаження пристрою та його повна зарядка після цього.

#5. Проблеми з акумулятором

З часом батарея смартфона зношується і починає працювати помітно гірше або й зовсім ламається. Іноді це призводить до того, що зарядка буквально “тане” на очах, тоді як заряджається смартфон надзвичайно довго. Особливо небезпечним є випадки, коли акумулятор здувається — однією з ознак цього якраз таки є розряджання телефона на зарядці. Щоб дізнатися, чи це не ваш випадок, слід звернутися до сервісного центру, де проведуть діагностику пристрою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, що робити, якщо ваш телефон не бачить Wi-Fi. Цьому може бути 5 причин — як виправити кожну з цих проблем, дізнавайтеся у нашому матеріалі !