Берете багато речей у поїздку? Хитрощі, щоб не переплачувати за багаж!

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Вирушаючи у поїздку, хочеться взяти з собою якомога більше необхідних речей . Але платити за понаднормовий багаж доводиться чималі кошти, що відчутно впливає на вартість подорожі.

Досвідчені мандрівники вже давно користуються певними важливими порадами, щоб максимально заощадити на поїздках. Тому варто знати певні хитрощі, які можуть вам знадобитися, при плануванні вашої авіаподорожі, розповідає santeplusmag .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

3 хитрі трюки, щоб уникнути додаткової плати за ручну поклажу

Багато речей берете у поїздку? Хитрощі, щоб не переплачувати за багаж! - фото №1

1.Duty Free

Як ви знаєте, Duty Free знаходиться в транзитних зонах міжнародних аеропортів і  торгує товарами без мита. Також там продаються брендовані сумки у які ви можете покласти свій зайвий одяг та інші речі. Таким чином використовуючи сумку як контейнер для своїх речей ви можете уникнути додаткових зборів за багаж. Проте це діє не завжди. Один з користувачів Tiktoka розповів, що його  попросили розрахуватися за його покупки, і якому, зрештою, довелося відкрити сумку та доплатити за свій багаж.

Багато речей берете у поїздку? Хитрощі, щоб не переплачувати за багаж! - фото №2

2. Подушка у літаку

У салон літака дозволяється брати подушку, а її можна використати не по призначенню.

  • Візьміть наволочку;

  • Звільніть її від вмісту;

  • Покладіть туди зайвий одяг, щоб ручна поклажа була меншою за вагу.

Також, у наволочку поміщають косметичні засоби, які можуть зайняти багато місця у багажі. Багато авіакомпаній знають про цей трюк, але досі не вирішили: законно це робити чи ні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Багато речей берете у поїздку? Хитрощі, щоб не переплачувати за багаж! - фото №3

3. Одягати багато шарів одягу на себе

Більшість авіакомпаній не вимагають доплати за ручну поклажу, проте чітко регулюють її розмір і вагу. Якщо ваша ручна поклажа завелика або заважка, вам, можливо, доведеться помістити її в багажне відділення та сплатити додаткові збори. Щоб уникнути додаткової сплати деякі мандрівники одягають на себе максимально багато одягу. Звичайно, їм не зручно і спекотно, але так вони заощаджують власні кошти.

Плата за багаж - це відчутне джерело доходів авіакомпаній. Часто, користуючись з цього, вони можуть пропонувати нижчі тарифи на свої послуги. Спочатку обмеження багажу застосовувалося для розв'язання проблем з браком місця, у ранніх моделях літаків. А пізніше - це стало значним прибутком у кишені авіакомпаній.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер, вам відомі деякі хитрощі для відчутної економії коштів на багаж. Проте краще розумно спланувати свою поїздку починаючи від попереднього бронювання авіабілетів до організації пакування валізи. Щасливого польоту!