Цікаві факти про "Тунель кохання": що зробило його відомим на цілий світ

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Україна відома своїми визначними куточками відвідати які прагнуть багато туристів. Одним з таких місць є "Тунель кохання" біля селища Клевань, що у Рівненському районі Рівненської області.

Цей дивовижний об'єкт немає аналогів у світі. Зелений тунель у лісовому масиві завдовжки близько чотирьох кілометрів, створений заростями дерев і кущів, які сплелися між собою й утворили арку. Це покинутий залізничний шлях, проте тут проходить промисловий поїзд тричі на добу. Це місце визнане одним з найромантичніших місць і очолило ТОП-10 святкової добірки до Дня закоханих від британського видання Daily Mail .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Цікаві факти про "Тунель кохання": що зробило його відомим на цілий світ - фото №1

Дістатися сюди можливо зі Львова, Києва, а найближче місто - Рівне. Існує повір'я, що будь-яке загадане бажання неодмінно здійсниться, якщо проти тунелю до самого кінця.

Це дивовижне місце чудово підходить для проведення фотосесій та романтичних освідчень. Також сюди приїжджають пари, які хочуть підсилити почуття та додати їм вогню, вважається, що прогулянки в цій місцевості під час весілля сприятимуть щасливому сімейному життю на довгі роки спільного гармонійного життя.

Цікаві факти про "Тунель кохання": що зробило його відомим на цілий світ - фото №2

Існує 3 версії появи тунелю

Перша сповнена романтикою і розповідає про хлопця-католика з Оржева, який закохався у православну дівчину, яка проживала у Клевані. Батьки дівчини були проти їхнього спілкування. Хлопець працював інженером-проєктувальником і запропонував керівництву зробити коротке залізничне сполучення лісом, пояснивши, що будувати залізницю протореними шляхами займе значно більше часу і  доведеться знести кілька будинків.  Керівництво погодилось, а після будівництва хлопець із дівчиною відправляли повідомлення одне одному з різних кінців тунелю за допомогою ліхтариків.

Друга версія носить більш прагматичний відтінок. За Радянських часів на цьому місці розташовувалася військова база.  Щоб максимально замаскувати рух потягів, було вирішено обсадити колію з обох боків деревами, які,  з часом, перестали обрізати, тому гілля почало з'єднуватися в арку і утворився зелений тунель.

Третя - місцеві розповідають, що тут бродять душі закоханої пари, якій колись батьки заборонили одружуватися. Від горя дівчина кинулася в болото неподалік колії, а її хлопець довго шукав кохану, та й так сам зник безвісти. Тепер їх чисті душі допомагають іншим закоханим поєднатися.

Цікаві факти про "Тунель кохання": що зробило його відомим на цілий світ - фото №3

Цікаві факти про "Тунель кохання"

  • Тунель часто використовується в рекламі відомих брендів.

  • У 2012 році компанія Fujifilm створила 40-секундний ролик, де герої здивовано потрапляють в тунель і зафіксовують неймовірні моменти за допомогою нової камери.

  • Японський режисер Акійоші Імазакі зняв повнометражний фільм в цьому тунелі, випадково відкритому через Інтернет.  Прем'єра фільму відбулася у листопаді 2015 року на міжнародному кінофестивалі в Ханої. У такий спосіб, про красу української природи дізнався весь світ.

  • У 2017 році в Китаї, біля Хефею, було відкрито "Тунель кохання" з участю представників України. Це романтичне місце є аналогом українського і схоже на нього, хоча менше за розмірами.

  • Тунель в Клевані періодично потрапляє до топ-списків найдивовижніших залізниць на планеті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це чудове місце прекрасне у будь-яку пору. Взимку заворожує білизною і недоторканістю, восени чарує різнобарв'ям фарб, влітку прохолода і зелень манить залишитися тут, а навесні просто просякнуте романтикою. Сюди можна вирушати у складі туристичних маршрутів, вдвох на романтичне побачення або навіть з малими дітьми , на чудові фотосесії. Якщо плануєте подорож з дітками, не забудьте про необхідні речі, які можуть вам знадобитися.