Вперше за 31 рік! Люксембург повертається на велике Євробачення (ВІДЕО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Пристрасті щодо Євробачення 2024 набирають своїх обертів, і хоч цього року у конкурсі прийме рекордна мала кількість країн (37), а Румунія вже встигла відмовитися,   проте є одне сенсаційне повернення на конкурс. Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, як стало відомо з офіційного сайту конкурсу, країною, яка повернулася на Євробачення після 31-го року відсутності став Люксембург. До речі, ця країна є однією із засновниць Євробачення. Востаннє Люксембург представляла ірландська група "Modern Times" у 1993-му році і посіла 20 місце. Загалом Люксембургу вдавалося перемагати цілих 5 разів (1961, 1965, 1972, 1973, 1983).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цього року країна однією з перших визначилася із учасником. Зокрема, 28 січня Люксембург представить виконавиця TALI із піснею "Fighter". Переможницю  визначили голосуванням навпіл (50% глядачі та 50% журі).

Зазначимо, що співачці, яка представить Люксембург, 23 роки. Вона професійно займається вокалом та є викладачем з музики. Також TALI знімалася у короткометражній стрічці Agua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як   проходитиме голосування за представника України на Євробачення 2024.  Фінал нацвідбору відбудеться 3 лютого.