Їх досі слухають до дірок: топ найрейтинговіших живих виступів переможців Євробачення на YouTube (ВІДЕО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Цьогоріч Євробачення 2024 пройде у шведському місті Мальме. У Швецію конкурс принесла Лорін, яка здобула перемогу у 2023 році. Наразі країни визначаються зі своїми представниками та представляють композиції. Однак, цього року у пісенному конкурсі візьмуть участь лише 37 країн. Багато хто відмовився від Євробачення, як-от Румунія, яка не приїде у Мальме  через проблеми з фінансуванням.

Якщо говорити про історію самого конкурсу, то він є досить непередбачуваним. Ця непередбачуваність полягає втому, що далеко не кожен переможець здобуває безумовний успіх і стає світовою зіркою. Це працює дещо по-іншому. Головне - це пісня. Якщо вона є форматною для Євробачення, або ж отримала перемогу завдяки яскравому номеру, то є надія на те, що досить довгий час вона протримається у топі. Тож, до вашої уваги представляємо топ-5 переможців Євробачення, live виступи яких до сих пір користуються популярністю серед користувачів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Netta, 2018 рік

Нетта з Ізраїлю підкорила серця єврофанів 6 років тому у Лісабоні. На конкурсі вона мала репутацію співачки-фріка, а її пісня запам'ятовувалася кожному через дотепне кукурікання артистки. Однак, якщо заглянути глибше у текст, який пропонувала Нетта глядачеві, то можна віднайти глибокі сенси у трекові "Toy". Це пісня про любов та повагу до себе, адже якщо цього не буде, то важко очікувати на щось позитивне у цьому житті. Виступ переможниці Євробачення 2018 на цей час переглянуло більше 51 мільйонів людей.

Lordi, 2006 рік

У далекому 2006-у цей рок-гурт з Фінляндії став справжньою несподіванкою на конкурсі Євробачення. Можна сказати, що Лорді зробили справжню революцію на найвідомішому пісенному конкурсі. Їхній трек "Hard Rock Halleluja" здобув беззаперечну перемогу, обігнавши російського учасника Діму Білана. Перш за все, фінські музиканти вразили постановкою номера. Вони стали першими хто використав на сцені піротехніку, а їхні костюми монстрів до сих пір наводять жах на єврофанів. Наразі живий виступ рокерів набрав понад 52 мільйони переглядів на YouTube.

Loreen, 2012 рік

У 2012 році одноосібним фаворитом конкурсу вважалася шведська виконавиця Лорін. Її композиція "Euphoria" - це зразок того, як правильно писати єврохіти для Євробачення. Найближчий переслідувач Лорін набрав на конкурсі на 113 очок менше а відтак перемога шведки виглядала чимось очевидним наразі трек набрав понад 61 мільйон переглядів.

Олександр Рибак, 2009 рік

Після своєї перемоги на Євробаченні у Москві Олександр був артистом, який набрав найбільше балів на конкурсі (387). Його конкурсний трек "Fairytale" став найбільш популярним у світових чартах, а сам Олександр зі своєю скрипкою об'їздив чи не весь світ. Однак, згодом популярність Рибака стала затухати. Проте, його живий виступ на Євробаченні 2009 наразі зібрав понад 72 мільйони переглядів.

Måneskin, 2021 рік 

Абсолютним лідером у цьому рейтингу є італійська рок-група Maneskin. Після своєї перемоги на Євробаченні у 2021 році вони стали справжніми іконами конкурсу. Кожен наступний трек рокерів збирав шалену кількість переглядів. Це той випадок, коли перемога дала поштовх молодим виконавцям та визначила їхній шлях у музиці. Конкурсний виступ на трек  Zitti E Buoni уже встигло переглянути 102 мільйони переглядів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Джері Хейл та Альона Альона підписали договір із Суспільним. Тепер  вони стали офіційними представниками України на Євробаченні.