Вони стали іконами конкурсу! Хто увійшов в історію Євробачення, так і не здобувши перемогу (ВІДЕО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Вєрка Сердючка
Фото: кадр з відео

Представляємо вашій увазі топ-3 артисти

Вже сьогодні, 7 травня відбудеться перший півфінал Євробачення 2024. Зазначимо, що буквально нещодавно відбувся бірюзовий хідник, на якому країни представляли свої епатажні образи та знайомилися з єврофанами. Україна теж здивувала своїм символічним вбранням.

Варто зауважити, що цікавим є те, що в історії Євробачення було кілька випадків, коли учасник, який посів друге місце, був яскравішим за того, хто переміг і запам'ятався учасникам більше. Тож, вашій увазі представляємо трійку виступів таких учасників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вєрка Сердючка, 2007 рік

Багато хто переконаний, що представник України мав перемогти того року з піснею "Dancing Lasha Tumbai", і 1 місце несправедливо віддали Сербії. Нині, виступ Сердючки зібрав понад 49 мільйонів переглядів. Виконавиця носить статус справжньої ікони музики не лише в Україні, а й в багатьох країнах Європи. Образ української артистки став не просто одним з найулюбленіших серед єфрованів, він став епохою конкурсу. Наразі українська знаменитість є бажаною гостею чи не кожного року на конкурсі.

Eleni Foureira, 2018 рік

У 2018 році Елені Фурейра задала нові тренди на Євробаченні. Кіпріотка взагалі не розглядалася як одна з фаворитів конкурсу. Перед прямими ефірами Євробачення вона була у другій десятці, але після першого півфіналу відразу різко піднялася в таблиці і входила у топ-3. Її запальні танці та композиція "Fuego" підкорила європейців і дала змогу посісти 2 місце. До сих пір Елені кличуть на різні "євровіжн паті"  та вважають однією з найяскравіших учасниць за всю історію конкурсу.

Käärijä, 2023 рік

Учасник Фінляндії був абсолютним фаворитом минулого року. Безумовно, такий прогноз мав під собою підстави, адже у фінського репера був дуже цікавий образ і композиція "Cha Cha Cha", яка запам'ятовувалася з першої секунди. Простий приспів та кумедні танці зробили свою справу і Käärijä посів перше місце серед телеглядачів, з величезним відривом обігнавши найближчого переслідувача. Розрив був  більш ніж 100 балів, проте через оцінки журі Käärijä зайняв друге місце.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про найбільш незвичні та цікаві образи з бірюзового хідника країн-учасниць Євробачення 2024. Артисти дивували максимально різноманітними костюмами.